Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #13 – Torrent Yasal mı? Usenet’ten Sneakernet’e İndirme Platformları

Kafa Ayarı #13 – Torrent Yasal mı? Usenet’ten Sneakernet’e İndirme Platformları

“Oo Torrent, alırım bir dal” diyaloğunu doğuran, Türkiye’nin dosya indirme macerası farklı yönleriyle Kafa Ayarı #13’te…

Mahalledeki kaset ve disket çeken abilerden Usenet, Snekernet, RapidShare, Megaupload günlerine ülkemizde ve dünyada yasal olan, olmayan kullanım şekilleri ve yöntemleri bu Kafa Ayarı’nda. Korsandan ibaret sanılan ancak yasal ve ücretsiz Creative Commons lisanslı dosyaların da yayılmasına katkıda bulunan, sunucuları çökmekten kurtaran Torrent teknolojisini ve kültürünü konuşuyoruz.

Kafa Ayarı #1’i izleyenler hatırlar, bu konuya daha detaylı bir şekilde döneceğiz demiştik. İşte şimdi İngiltere açıklarındaki eski bir uçaksavar bataryasından sunduğumuz, buzlu çay sponsorluğunda hararetli bir muhabbete olay zürafaya varana kadar devam ediyoruz.

Disclaimer: Technopat olarak yasal ve üreticilerin emeğinin karşılığını veren dijital satın alma ve kiralama yöntemlerini tavsiye ediyoruz. Program mevcut durumu esprili bir muhabbet içerisinde objektif bir biçimde ele almak için hazırlanmıştır. Hiç bir şekilde korsanı tasvip ve teşvik etmiyoruz. Zürafalara kahve ve kafein zararlı olabilir, bir veterinere danışmadan lütfen içirmeye çalışmayalım.

Videolarımızı beğeniyorsanız kanalımıza abone olmayı unutmayın…