Anasayfa Haber iPhone 6’nın Tanıtım Tarihi Ertelenebilir!

iPhone 6’nın Tanıtım Tarihi Ertelenebilir!

Video thumbnail for youtube video iPhone 6'nın Safir Ekranı Ne Kadar Güçlü? - Technopat

Ekran panelinin altındaki sorundan ötürü, iPhone 6’nın 9 Eylül’deki tanıtım tarihinin erteleneceği belirtiliyor.

iPhone 6’nın ekran panelinin altında bir sorun olduğu keşfedildi. Bu sorun arka ışıklandırmadan kaynaklanıyor. Eğer kısa sürede bir çözüm bulunmazsa, yeni akıllı telefonun ertelenmesi planlanıyor. Çünkü tüm üretim tezgahının da baştan aşağı değişmesi gerekiyor.

Arka ışıklandırma filmleri 2 katmandan oluşuyor. Apple, iPhone 6’yı daha ince yapabilmek için bu katmanlardan birini kaldırmaya karar verdi. Arka ışıklandırma katmanlarındaki bu eksiklik yüzünden, ekran yeterli seviyede görüntü aktaramıyor. Kesin bir bilgi olmasa da iPhone 6’nın 4.7-inçlik ve 5.5-inçlik modellerinde bu sorunun olduğu düşünülüyor.

Ekran panelindeki bu sorun Apple’ın planlarını altüst edebilir. 9 Eylül olarak belirlenen tanıtım tarihinin ertelenmesi gündeme geldi. Tüm yaz boyunca Apple takipçilerinin merak ettiği telefonun ertelenmesi, firma için prestij kaybı olacaktır. Eylül ayı içerisinde de Samsung, Galaxy serisine ait yeni oyuncaklarını tanıtacaktı. Apple’ın rekabet hızını kaybetmemesi için tanıtım tarihini çok da geç bir zamana ertelememesi gerekiyor.