Anasayfa Haber Motorola Bu Yıl Telefon Yağdıracak!

Motorola Bu Yıl Telefon Yağdıracak!

Motorola, yıl sonuna kadar aralarında Nexus 6’nın da bulunduğu 8 yeni telefonu pazara sunacağını açıkladı.

Motorola son zamanlarda fazlasıyla ilgi gören bir firma haline geldi. Google tarafından satın alınmasının ardından, mobil pazarda ciddi hamleler yapan Motorola, kaldığı yerden devam edecek gibi gözüküyor. Özellikle Moto 360 isimli akıllı saati ile teknoloji pazarının ilgisini çekmeyi başardı. İlgi halen devam ediyorken, yeni telefonlar hakkında resmi bir duyuru yapıldı.

Motorola, yıl sonuna kadar 8 yeni telefonunu pazara sunacağını açıkladı. Eğer bir aksilik olmazsa, bu telefonlar arasında Nexus 6’nın da kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Motorola, mobil pazarı ciddiye almaya başladı. Pazardaki dengeleri değiştirecek hamleler yapması bekleniyor.

Piyasaya sürülecek telefonlar ise şunlar:

  • DROID
  • DROID Maxx
  • DROID Turbo
  • Moto G
  • Moto S
  • Moto X+1
  • Moto X Play
  • Nexus Shamu

Tüm cihazlar hakkında detaylı bilgi yok. Ancak zamanla daha fazla bilgi açıklanması bekleniyor. Listenin sonundaki Shamu’nun, Nexus 6’nın kod adı olduğu belirtildi. Motorola yeni Nexus 6 üzerine yoğunlaşmış durumda. QHD çözünürlük sağlayacak telefonun içerisinde dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 yonga tercih edileceği belirtiliyor.

3 GB RAM kapasitesinin yanı sıra 32 GB dahili depolama alanı sunulacak. 12 Megapiksellik arka kamerasının 4K video çekeceği söyleniyor. Ön tarafında ise 2 Megapiksellik bir özçekim kamerasının olacağı açıklandı.

Listede göze çarpan bir diğer cihaz ise Moto X+1 oldu. Bu cihaz, Moto X’in yerine geçecek. Daha önce Moto G için de benzer bir hareket yapılmıştı. LG tarafından geliştirilecek cihazın Moto G2 olacağı söylenmekte. Ancak listeden anladığımız kadarıyla isim Moto G olarak kalacak.

Öte yandan DROID serisi hakkında da ilk gelişmeleri duyduk. Verizon firmasının üstleneceği DROID serisi de, bu yıl pazarda önemli işlere imza atabilir. Öte yandan DROID Turbo’nun bu yıl pazara sürülüp, sürülmemesi konusunda kararsızlıklar olduğu belirtiliyor. Elde edilen satış rakamlarına göre bu cihaz da pazardaki yerini alacak.

4 Eylül’de düzenlenecek bir etkinlik ile Motorola’nın daha fazla detay vermesi bekleniyor. Telefonların yanı sıra Moto 360 hakkında da son bilgileri elde edeceğiz.