Anasayfa Haber Project Ara İçin Yeni Ortak!

Project Ara İçin Yeni Ortak!

project-ara

Google’ın modüler telefonu Project Ara için Rockchip ile anlaşıldı. Firma telefona en uygun yonga setini inşa edecek.

Geçtiğimiz yıldan bu yana söylentileri devam eden Project Ara hakkında henüz tam olarak net bir şeyler göremedik. Telefonun modüler olacağını biliyoruz. Yani kullanıcı, telefonu istediği gibi inşa edebilecek. Telefonun her bir parçası ayrı olarak satıldığı için kendisine özel telefonunu yapabilecek.

Kameranın boyutundan mı sıkıldınız, hemen yeni kamera parçasını takabileceksiniz. Grafik işlemcinin performansını beğenmiyor musunuz, bir üst parça ile istediğiniz güce ulaşabilirsiniz.

Project Ara’nın en büyük problemlerinden biri de bu her bir farklı parçanın, yonga ile uyumlu olup, olmayacağıydı. Rockchip ile anlaşan Google, telefonun kalbi için önemli bir adım atmış oldu. Sistem üstü yonga (SoC) üretecek olan Rockchip bu sorunu ortadan tamamen kaldıracak. Böylece yeni parça taktıktan sonra işlemci üzerinde yazılımsal dalaverelerle uğraşmayacaksınız.

Google’ın planlarına göre telefonun tamamlanmış halini 2015te görebileceğiz. Firma ayrıca bir yandan bu anlaşma ile telefonun maliyetini de düşürmüş olacak. Böylece daha fazla kullanıcıya ulaşarak, alım gücü düşük olanları da Project Ara’ya yönlendirecek.