Anasayfa Haber Beklenen Steam Özelliği Sonunda Geldi!

Beklenen Steam Özelliği Sonunda Geldi!

steam

Steam kullanıcıları artık aynı anda birden fazla oyunu indirebilecek.

Steam, yıllar içerisinde gelişerek daha da büyük bir platform haline geldi. Oyun endüstrisine yaptığı katkıları saymakla bitiremeyiz. Yenilikler ile de kullanıcılarını kendisine bağlamayı bildi. Hatta ve hatta yeni kullanıcılarla daha da büyüdü.

Şimdilerde Steam, konsol işine girmeye hazırlanıyor. Steam Machine adı verilen proje ile herkesin kendisine özel bir konsolu olacak. Big Picture özelliği ile evinizin salonunda oyun oynamanın keyfini yaşayabileceksiniz. Yukarıda da dediğimiz gibi Steam’in sunduğu yenilikleri sayarak bitiremeyiz. Ama basit bir konudaki eksiklik oyuncuların sinirlerini bozuyordu.

Diyelim ki bilgisayarınıza format attınız ya da yeni bir bilgisayar aldınız. Steam kütüphanenizde ise yüzlerce oyun bulunuyor. Bunlardan bir kısmını sürekli olarak takip ediyor ve oynuyorsunuz. Hepsini aynı anda indirme gibi bir seçeneğiniz bugüne kadar yoktu. İndirme işlemini başlattığınız anda oyunlar sıraya giriyor, bir işlem bittikten sonra sıradaki oyuna geçiliyordu. Yeni gelen özellik ile bu sıralama olayı tamamen ortadan kalktı.

steam-oyun-yukleme

Kütüphanenize girip shift+sol klik ya da ctrl+sol klik yaparak indirmek istediğiniz oyunları seçin. Daha sonra sağ klik yapıp Install/Yükle seçeneğine bastığınızda, Steam hepsini aynı anda indirmeye başlayacak. Tabi burada internet bağlantınız da önemli. Birden çok oyunu aynı anda indirirken, yüksek bağlantı hızına sahip bir internet ile işlemi daha hızlı bitirebileceksiniz.

Ayrıca daha önce hazırladığımız Steam Oyunlarınızı Gizleyin makalemiz ile görmek istemediğiniz oyunları da kütüphanenizden kaldırabilirsiniz.