Anasayfa Haber Gülen Taraf Amazon Oldu!

Gülen Taraf Amazon Oldu!

twitch-amazon

Twitch’i satın almak isteyen firmalar arasında kazanan taraf ünlü online alışveriş sitesi Amazon.com oldu.

Geçtiğimiz ay içerisinde Twitch’in bir başka firma tarafından satın alınacağına dair sızıntı haberler çıktı. Hatta yanlış yönlendirmeler yüzünden, Twitch’in Google tarafından satın alındığı ve YouTube’un bir parçası haline geldiği söylendi. Birçok güvenilir kaynakta da anlaşmanın neredeyse sonuçlandığı yazıyordu. Ancak anlaşılan o ki, Twitch tercihi Google ve YouTube’dan yana değil Amazon.com sitesinden yana kullanmış.

Dün ortaya çıkan resmi habere göre Twitch’i satın alan firma Amazon.com oldu. Amazon’un 970 milyon Dolar’a bu anlaşmayı kapattığı duyuruldu. Doğru zamanı bekleyen Amazon, yüksek miktarda para ödemiş olsa da rakiplerini bu satın alma işlemi ile şaşırtmayı başardı.

Amazon.com’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, Twitch’in henüz 3 yaşında olduğunu ama kısa sürede dünyanın en fazla ziyaret alan site olmayı da başardığını belirtti. Sözlerine “Onlar hızla büyürken, biz de yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız” şeklinde devam etti.

Ayrıca Twitch CEO’su Emmett Shear da bir açıklama yaptı. Açıklamasında, takipçilerine teşekkür eden Shear, artık daha büyük bir platformun parçası haline geldiklerini belirtti. Shear’in mektubunu uzun uzadıya buradan okuyabilirsiniz. Satın alma işlemi gün içerisinde borsaya bildirilerek tamamlanacak.