Anasayfa Haber Huawei, Tizen Hakkında Sert Açıklamalarda Bulundu

Huawei, Tizen Hakkında Sert Açıklamalarda Bulundu

richard-yu-huawei

Asya merkezli Huawei firmasının CEO’su, Tizen için “umutsuz bir çaba” açıklamasını yaptı.

Samsung, her zaman için Android işletim sisteminin en büyük destekçilerinden biri oldu. Bugüne kadar piyasaya sürdüğü amiral gemisi telefonlar, Android’in de tanıtımını yaptı. Ancak Samsung, mobil konusunda olduğu kadar mobil işletim sistemi konusunda da pazardan pay kapmak istiyor. Bunun için de uzun yıllardır Tizen üzerinde uğraşmakta.

Bugün itibariyle Samsung tarafından yapılan duyuruda, Tizen için toplamda 1000 adet uygulamanın sanal mağazada bulunduğu açıklandı. Bu elbette Samsung için büyük bir başarı. Ancak uygulamaların büyük bir kısmı sadece akıllı saat ve fitness bileklikleri için geçerli. LG, Intel ve Vodafone gibi teknoloji devleri de Tizen’in, Android’in yanında bir alternatif olarak sahaya çıkmasını bekliyor. Ama Samsung’un çok uzun bir yol kat etmesi gerekiyor.

samsung-tizen-uygulama

Bir yandan bu gelişmeler yaşanırken, Huawei CEO’su Richard Yu tarafından şok edici açıklamalar geldi. Huawei resmen, Samsung Tizen’i yerden yere vurdu. Richard Yu, Wall Street Journal için verdiği bir röportaj sırasında Tizen için umutsuz bir çaba açıklamasında bulundu. Samsung’un Tizen ile pazarda hiçbir şansı olmadığını söyleyen Yu, bu açıklamayla da tüm gözleri üzerine çevirmiş oldu.

Huawei, zamanında Tizen’in en büyük destekçilerinden biriydi. Samsung’un platformu büyürken, Huawei’nin de Tizen için bir çok yardımı olmuştu. Huawei şefi, piyasada Windows Phone ürünlerinin bile gelir kazanmakta zorlandığını belirtirken, Tizen’in hiç bir şansının olmadığını söyledi.

Samsung’un bu sözlere karşı ne gibi bir açıklaması olacak merakla bekliyoruz.