Anasayfa Haber iPad Pro Hakkında İlk Bilgiler Açığa Çıktı

iPad Pro Hakkında İlk Bilgiler Açığa Çıktı

ipad-air

Apple’ın iş alanında kullanılmak üzere tasarladığı yeni tableti hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı.

Apple’ın daha geniş ekranlı bir iPad üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Söylentileri geçtiğimiz yıla dayanan iPad Pro hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Boyut bakımından, Surface Tablet 3 ile yarışacak seviyede olduğu söyleniyor.

Cupertino merkezli teknoloji devinin yeni iPad için tedarikçileriyle görüşme halinde olduğu belirtilmekte. Apple’ın yeni tabletinin ekran boyutunun 12.9-inç olması bekleniyor. Bu tablet daha çok iş alanında ya da daha profesyonel amaçlarla kullanılacak. Aynı panel üzerinden çift ekran desteği vereceği söyleniyor. Adeta ufak bir laptop boyutlarında olacak tablet için prototip çalışmalarının devam ettiği belirtiliyor.

Çıkış tarihi olarak kesin bir gün verilmese de, Apple’ın yeni tabletini 2015’in ilk çeyreği içerisinde pazara sürmesi bekleniyor. Eylül ayı içerisinde düzenlenecek etkinlik ile yeni iPhone telefonlar tanıtılacaktı. iPhone 6 serisinin yanı sıra iPad Pro hakkında da ilk bilgileri görecek miyiz, bilemiyoruz. Ama firma tableti önümüzdeki yılın ilk çeyreğine yetiştirmek istiyorsa, elini çabuk tutmalı.

Apple’ın hali hazırda 9.7-inçlik iPad tableti var. Ancak pazardaki diğer büyük ekranlı tabletlerle rekabete girecek seviyede değil. 12.9-inçlik tablet ile pazardan büyük bir pay kapılmak isteniyor. iPad Pro’nun, özellikle kurumsal çalışmalar için vazgeçilmez bir ürün olarak ön plana çıkması bekleniyor.

Teknik özellikler konusunda çok fazla bir detay yok. Ancak 12.9-inçlik ekrana sahip olacak iPad Pro’nun 2732×2048 çözünürlük sağlayacağı düşünülüyor. 265ppi seviyesi ile görüntü kalitesi konusunda başarılı bir iş çıkartacak gibi.