Anasayfa Haber Windows XP, Desteklerle Ayakta Duruyor

Windows XP, Desteklerle Ayakta Duruyor

windows-xp-masaustu

Windows XP için resmi olmayan Service Pack 4 güncellemesi sunuldu.

Microsoft, geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde Windows XP’ye verdiği desteği sona erdirdiğini açıklamıştı. Efsane bir işletim sisteminin 13 yıllık serüveni de böylece son buldu. Redmond merkezli teknoloji devi, bu süreç boyunca kullanıcılarını Windows’un daha üst işletim sistemlerine çekmeyi denedi.

Firma Windows XP için son olarak 2008 yılında bir Service Pack güncellemesi sunmuştu. Takibi yıllarda ise sistem açıkları için ufak tefek yamalar sunulmuştu. Microsoft, son olarak geçtiğimiz Nisan ayında desteğini çekmesine rağmen, resmi bir yama yayınlamıştı. O  vakitten itibaren de, Windows XP kullanıcıları yalnız kaldı.

Daha önce de belirttiğimiz gibi Windows XP kullanıcıları bu saatten sonra aradığı desteği resmi olarak bulamayacak. Bir geliştirici, Windows XP için Service Pack 4 güncellemesini sundu. İçerisinde bugüne kadar yayınlanmış tüm yamalar bulunan SP4, ayrıca yeni bulunan açıkları da kapatıyor.

Şu an beta sürecinde olan SP4, önümüzdeki aylarda tam sürüm olarak internetteki yerini alacak. Windows XP halen en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri. Microsoft, yaptığı kampanyalar ve duyurular ile XP kullanıcılarını da yavaş yavaş üst sürümlere yöneltmeyi başardı.

Eğer halen bir Windows XP kullanıcısı iseniz Service Pack 4’ün beta sürümünü Google Drive üzerinden indirebilirsiniz. Öte yandan indirme işlemi tamamen kullanıcının arzusuna bırakılmıştır. Technopat ailesi oluşabilecek sorunlardan sorumluluk sahibi değildir.