Anasayfa Haber Cyanogen’ın Kısmeti Açıldı!

Cyanogen’ın Kısmeti Açıldı!

cyanogen-logo

Birçok ünlü teknoloji devi, Android için özel ROMlar tasarlayan Cyanogen’e talip oldu.

İsmini duyurduğu ilk günden bu yana Android işletim sistemini geliştiren Cyanogen’in birçok talibi olduğu ortaya çıktı. Firma geçtiğimiz hafta içerisinde Nextbit ile anlaştığını ve mobil pazar için yeni bir ürün geliştirdiklerini duyurmuştu. Bu duyurunun ardından birçok büyük firmanın gözü Cyanogen’in üzerine çevrildi.

Amazon, Microsoft, Samsung ve Yahoo’nun Cyanogen’i satın almakla ilgilendiği ortaya çıktı. Bu haber kulağa fazlasıyla mantıklı geliyor. Android işletim sisteminin temeli Google’ın elinde. Diğer firmalar bu tekelden ayrılmak isteyebilir.

Amazon, kendi tablet ve telefonları için Android tabanlı FireOS kullanıyor. Samsung ise bugüne kadar Android’in en büyük destekçilerinden biri oldu. Microsoft ise geçtiğimiz finansal çeyrek içerisinde Android tabanlı, WP8 görünümlü telefonlarını piyasaya sürmüştü. Yahoo ise Aviate yazılımını satın almış ve yeni uygulamalar geliştireceğini duyurmuştu.

Böyle düşündüğünüz zaman firmaların Android’e olan bağlılığını azaltmak için Cyanogen’i satın almakla ilgilenmeleri fazlasıyla mantıklı. Amazon, böylece FireOS için yeni sürümler piyasaya sürebilir. Samsung ise bir yandan Tizen ile çalışırken, markaya özel Android işletim sistemi geliştirebilir. Bu ve bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Henüz Cyanogen’e bir teklif yapılmadığı söyleniyor. Ama ilgi çekici teklifi yapacak ilk firma, Android pazarında önemli bir atağa kalkabilir.