Anasayfa Haber Google, Gökyüzünü Fethedecek!

Google, Gökyüzünü Fethedecek!

google-project-wing

Google, insansız hava araçları ile kargo göndermeyi planlıyor. İlk testler başarıyla sonuçlandı.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Amazon.com kendi İHA filosunu kurmak istediğini söylemişti. Depolarına belli bir mesafe içerisinde kalan müşterilerine, İHAlar vasıtasıyla kargoları teslim edilecekti. Benzer bir çalışmayı Domino’s Pizza da yapmakta. Pizzalar hava yolu ile kısa sürede acıkan müşterilere ulaştırılacak.

Google da bu firmalar arasına kısa sürede girdi. Teknoloji devinin çalışmaları kısa sürede bitti ve testlere geçildi. Hatırlarsanız, Google geçtiğimiz birkaç ay içerisinde birçok teknoloji firmasını bünyesine katmıştı. Özellikle mekatronik ve havacılık konusunda uzman firmalar Google’ın kanatlarının altına girmişti.

Yapılan resmi açıklamaya göre Google, Project Wing olarak adlandırdığı kargo teslimat çalışmasına başladı. Testler oldukça olumlu geçti. Avustralya’da yapılan ilk test uçuşunda iki çiftçiye çikolata, köpek yemeği, büyükbaş hayvan ilacı, su ve radyo teslimatı yapıldı. Test sırasında 152 cm kanat genişliğine sahip, 1 metre boyutundaki yeni İHAlar kullanıldı.

Google’ın İHA’sı üzerinde 4 adet itici bulunuyor. Kanat ise hava aracının ensesinde bulunuyor ve tek parçadan oluşuyor. Google’ın şimdi ABD’den çıkacak yasayı beklemesi gerekiyor.

ABD Federal Havacılık Kurumu henüz kurumsal uçuşlar için İHAlara izin vermiyor. Sadece ordunun kullanımına sunulmuş İHAlar izin almaksızın uçabiliyor. Diğer amaçlarla kullanılacak İHAlar için bir yasa düzenlemesi bekleniyor. Birçok firma yasa çıkana kadar, ellerindeki teknolojiyi test ediyor. Böylece yasa onaylanınca, firmaların İHA filoları gökyüzünü kısa sürede doldurabilecek.

Google’ın da elindeki teknoloji ve üretim hızına bakarak, bu firmalar arasında en fazla İHA filolarından birine sahip olacağını düşünüyoruz.