Anasayfa Makale Hayat Fizik Dersini En İyi Hocadan Alın!

Fizik Dersini En İyi Hocadan Alın!

California Teknoloji Enstitüsü, Richard Feynman’ın tüm çalışmalarını ücretsiz olarak internete yükledi.

Fizik konusuna biraz ilgiliyseniz Richard Feynman ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Fizik hakkında daha fazla bilgi almak istediğiniz zaman, uzmanların sizi yönlendirecekleri kişi Richard Feynman olacaktır. Kendisi Kuantum Mekanikleri hakkında ortaya koyduğu makaleler ile bulunduğumuz yüzyılı aydınlatan isimlerden biri olmuştur. Ayrıca ’64 senesindeki efsane dersini de internet üzerinden izleyip, ufak çaplı bir aydınlanmayı siz de yaşayabilirsiniz.

Feynman’ın İngilizce basılan kitapları dünya çapında 1.5 milyondan fazla sattı. Yazdığı birçok makale ücretsiz olarak halkın bilgisine sunuldu. Öte yandan Feynman’ın detaylı araştırmalarını, internet üzerinden yasal bir biçimde bulmak oldukça zordu.

California Teknoloji Enstitüsü sağ olsun, Feynman’ın bütün çalışmaları internete yüklenerek, ücretsiz olarak kullanıcılara sunuldu. HTML-5 desteği veren tüm cihazlar üzerinden bu makaleleri okuyabilir, Feynman’ın çizdiği görsellere bakabilirsiniz.

Feynman’ın daha önce verdiği dersleri, açıklamaları ve tüm makaleleri, buradaki resmi internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.