Anasayfa Haber iPhone Cüzdanınızı Evde Unutmayın!

iPhone Cüzdanınızı Evde Unutmayın!

iphone-para-cuzdan

Apple, ekosistemindeki ödeme sistemini baştan aşağı değiştirecek iPhone Wallet özelliğini tanıtabilir.

Apple, her yeni iPhone ile tüm iOS ekosisteminde baştan aşağıya değişiklikler yapıyor. Elbette bunda yeni mobil işletim sisteminin de payı var. Öte yandan kullanıcılara daha iyi bir platform sunulmak isteniyor. Son söylentilere bakılırsa, Apple ekosistemine iPhone Wallet (Cüzdan) özelliği gelecek.

Apple telefonları için beklenen NFC teknolojisi iPhone 6 ile birlikte sunulacak. Bir önceki modelde beklenilmesine karşın NFC desteği sağlanmamıştı. Bir yandan da Apple’ın mobil ödeme planlarında değişiklikler yapacağı öne sürülmüştü. Hal böyle olunca bu haber pek de şaşırtıcı olmadı.

Bunları göz önünde bulundurduğumuzda, asıl iPhone Wallet özelliğinin gelmeyecek olması sürpriz olurdu. Ayrıca TouchID ile ödemelerin güvenliği de kontrol edilebilecek. Böylece iPhone kullanıcısı, anlaşmalı kurumlar ile iPhone Wallet üzerinden ödeme yapabilecek.

Kablosuz ödeme özelliği mobil pazarda bir ilk değil. Daha önce bir çok firmanın ürünlerinde bunu gördük. Apple bu pazara biraz geç giriş yaptı. Android işletim sistemine sahip bir çok cihaz bu özelliği sunuyor. Apple bu konuda geri kaldığını düşünmüş olacak ki, iPhone 6 ile birlikte bu yeni özelliği kullanıcılarının beğenisine sunacak.