Anasayfa Haber Lumia 730, Özçekim Konusunda İddialı

Lumia 730, Özçekim Konusunda İddialı

IFA 2014 Fuarı’na katılacak olan Microsoft, özçekim sevdalıları için Lumia 730’u geliştirdi.

IFA 2014 Fuarı’na oldukça az bir süre kaldı. Teknoloji devleri yeni oyuncaklarını birer birer ortaya çıkartacaklar. Aynı zamanda mobil pazarın da kalbi bu fuar sırasında atacak. Teknoloji devleri amiral gemilerini ve iddialı telefonlarını tanıtacak.

Bu firmalardan birisi de Microsoft. Uzun zamandır telefon pazarı konusunda sessiz kalan Redmond merkezli teknoloji devi, yeni Lumia serisini tanıtmaya IFA 2014 ile birlikte başlayacak. Bu aşamada tanıtılacak ilk telefon ise Lumia 730 olacak.

Lumia 730, amiral sınıfına girmese de ön kamerası ile ilgi çekici bir konuma yükseliyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda 4.7-inç ekranı bulunan bu telefonun ön kamerasının öz çekim için inşa edildiği belirtiliyor. En az 5 megapiksel boyutunda olacağına inanılan kamera ile öz çekim meraklılarının ilgisi telefon üzerinde toplanacak.

Cihazın teknik özellikleri hakkında pek fazla açıklama yok. Ancak çift SIM (730) ve tek SIM LTE (735) olmak üzere iki farklı modelinin olacağı belirtiliyor. Elbette kasa tasarımı ve renk tercihleri de merak konusu.

Microsoft, Lumia serisi ile telefonlara geniş renk seçimi kazandırmıştı. Şimdilik ortaya çıkan fragmanlar ve tanıtım afişlerinden anlaşıldığı kadarıyla yeşil ve turuncu renkler kesinlik kazandı. Daha fazla renk seçeneği bekleniyor.

IFA 2014 sırasında Lumia 830’a dair de ilk bilgileri göreceğiz. Lumia 830, Nokia logosu yerine Microsoft Mobile markasını taşıyacak ilk telefon olacak. Bu yüzden teknik detayları merak ediliyor.