Anasayfa Makale Mutlaka Denemeniz Gereken 6 Ücretsiz Oyun

Mutlaka Denemeniz Gereken 6 Ücretsiz Oyun

Oynaması tamamen ücretsiz olan ve az bilinen PC oyunlarından en beğendiklerimizi sizin için derledik.

Kaliteli bir oyun deneyimi için onlarca dolar ödemenin gerekmediği zamanlardayız ve günümüz şartlarında oynanabilecek yüzlerce ücretsiz oyun mevcut. Ancak bu kadar oyun arasında gerçekten oynamaya değer oyunların sayısı oldukça az. Üstelik oynanmayı gerçekten hak eden bazı ücretsiz oyunlar yeteri kadar popülariteye ulaşmadığı için, kendilerinden daha kötü oyunların gölgesi altında kalabiliyor. İşte az bilinen ancak sonuna kadar oynanmayı hak eden bazı ücretsiz PC oyunları.

Path of Exile

path_of_exile

Bu oyunu anlatmak için fazla söze gerek yok. Eğer Diablo’yu sevdiyseniz, bu oyunu da seveceksiniz. Üstelik Diablo serisinin aksine PoE için para ödemenize gerek yok. Hikaye genel olarak Diablo serisine göre zayıf kalsa da PoE hızlı, aksiyon dolu oynanışı ve ücretsiz bir oyuna göre iyi sayılabilecek görselliği ile bu açıklarını bir nebze kapatıyor. Özellikle Diablo II’yi andıran oyun mekanikleri nedeniyle Diablo III’te aradığını bulamayan oyuncuların mutlaka göz atması gereken bir oyun.

Smite

smite

DotA veya League of Legends’ın izometrik kamera açısından bıktıysanız, Smite tam size göre. Üçüncü şahıs kamera açısıyla oynanan MOBA oyunu Smite’ta mitolojik tanrıları kontrolümüze alıyoruz. Hızlı ve akıcı oynanışı, farklı oyun modları ve başarılı görselliği sayesinde en iyi MOBA oyunlarından biri olan Smite, LoL ve DotA yerine daha yenilikçi bir oynanış isteyen oyuncuların ilacı.

Trackmania Nations Forever

trackmania-nations-forever-1

TNF ücretsiz bir yarış oyunu. Ancak daha önce oynadığınız hiçbir yarış oyununa benzemiyor. Aklınıza gelebilecek en çılgın pistlerde, fizik kurallarının tam anlamıyla işlemediği bir ortamda son hız yarıştığınız TNF’de ister önceden hazırlanmış tek kişilik haritalarda yarışabilir, isterseniz tüm dünyadan oyuncularla online maçlarda kapışabilirsiniz.

Hearthstone

heartstone

Blizzard’ın Warcraft evrenini baz alarak geliştirdiği Hearthstone, kart oyunlarını seven sevmeyen her oyuncu için denenmesi gereken bir oyun. Yeni başlayanlar için sunduğu başarılı eğitim aşamaları ile daha önce kart oyunu oynamamış oyuncuları bile cezbedebilecek bir yapıya sahip olan Hearthstone, oyun içi verdiği ödüller sayesinde, ekstra kartlar için cebinizden para çıkmasını engelliyor.

Rusty Hearts

Rusty Hearts

Genel olarak MMORPG’lerde en çok şikayet edilen özelliklerden biri, aksiyon dozajının yeterince fazla olmaması. Neyse ki Rusty Hearts aksiyon konusunda oldukça cömert davranmış durumda. 2011 yapımı bu MMORPG oyunu, hack’n slash dövüş stili ile oyuncuların aksiyon ihtayacınız fazlasıyla karşılıyor. Oyunun bazı zindanlarında öyle hızlı dövüşlere katılıyorsunuz ki bir süre sonra eliniz ayağınıza dolaşabiliyor. Eğer aksiyon dozajını abartan ücretsiz bir oyun arıyorsanız, Rusty Hearts tam da size göre.

Lord of the Rings Online

the-lord-of-the-rings-online04

En iyi ücretsiz MMORPG nedir diye soracak olursanız şahsi cevabım LOTRO olur. Çıkışından bu yana 7 sene geçmesine rağmen hala güncelliğini koruyan, üstelik bunu ücretsiz oyun modeli ile sunan nadir MMO’lardan biridir LOTRO. Muhteşem atmosferi, klasik fakat başarılı işlenmiş oyun mekanikleri ve Orta Dünya teması ile birlite LOTRO, ücretsiz bir MMORPG arayan oyuncuların ilk duraklarından biri olmalı.