Anasayfa Haber Bülten Philips Ekran Yenilikleri IFA 2014’te Ortaya Çıkıyor

Philips Ekran Yenilikleri IFA 2014’te Ortaya Çıkıyor

Philips Monitörlerinin marka lisans ortağı MMD, IFA 2014 fuarında insanların çalışma ve yaşam biçimleriyle uyumlu hale getirilmiş ev ve iş ortamlarında tarz ve zerafet alanlarında çeşitli yeniliklerini açıklayacak.

İnsanlar dijital cihazlarıyla etkileşime daha önce hiç olmadığı kadar fazla zaman ayırdıkları için, ekranda geçirilen uzun süre nedeniyle mavi ışığa sürekli maruz kalma, görme yetisine uzun süreli hasar verme riski taşıyor. IFA 2014 fuarında ilk kez sergilenecek olan Philips’in yepyeni SoftBlue ekranı, zararlı dalga boylarında mavi ışık salınımını ortadan kaldırarak göz yorgunluğunu azaltıyor, böylece gözler üzerindeki olumsuz etkiyi azaltmaya ve iyilik halini geliştirmeye yardımcı oluyor. Yazılım temelli yaklaşımların aksine, SoftBlue ekran LED’deki mavi çipin en yüksek noktasını değiştiren yeni bir teknoloji kullanıyor. Üstelik bunu renk doğruluğundan ya da parlaklıktan ödün vermeden yapıyor, böylece kullanıcılar uzun süreli mavi ışık maruziyetinin zararlı etkisi olmadan alışkın oldukları görüntü kalitesinin keyfini çıkarabiliyorlar.

Daha keskin olan ve yorgunluk yaratmayan görüntüleme deneyimi sunmaya yönelik bir başka yenilik ise 4K Ultra High Definition (Ultra Yüksek Çözünürlüklü) ekran, bu ekran da aynı alana Full HD ekranda inç başına düşen piksel sayısının dört katı piksel sığdırıyor ve gelmiş geçmiş en keskin, en harika görüntü için dört kat fazla netlik sağlıyor. IFA 2014 etkinliği, 4K ürün serisine eklenerek 28 inç versiyona katılan, 32 inçlik ve 40 inçlik 4K UHD ekranına, iki yeni ve daha büyük modele yer verecek. Daha büyük ekranlar filmler ve oyunlar gibi ayrıntı açısından zengin ortamların yanı sıra veri açısından yoğun ofis uygulamaları için de daha fazla ekran alanı ve netlik sunuyor.

İnanılmaz oyun tecrübesi

Konuyu ciddiye alan oyunseverler için oyunu bir üst seviyeye taşıyan MMD, NVIDIA G-SYNC teknolojisine sahip 144Hz Oyun Monitörü 272G5DYEB modelini sergiliyor. Grafik İşleme Ünitesi’nin (GPU) yenilemesini kontrol etmesine olanak veren 27 inçlik bu ekran, standart yenileme hızlarına sahip ekranlarda atlanan kritik görüntüler de dahil olmak üzere, hareket eden objelerin tam rotasını da içeren ultra pürüzsüz görüntü hareketi sağlıyor. 144Hz’de, ekran içeriği standart monitörden neredeyse iki buçuk kat daha hızlı güncelleniyor, böylece nesnelere daha doğru bir şekilde hedef almak ve oyunu bir sonraki seviyeye taşımak için gereken o bir anlık yanıt hızı, oyunculara sunulmuş oluyor.

Fazla mesaiye son

Grafik alanında çalışan profesyoneller düşünülerek tasarlanmış, Adobe RGB teknolojisine sahip 27 inçlik yeni Philips 272P4A ekranı da görülecekler arasında. 2560 x 1440 Quad HD (QHD) çözünürlüğe sahip bu ekran, piksellik doğruluğa dayanan uygulamalarda şart olan ayrıntı netliğini sunuyor. Adobe RGB’ye sahip bu ekran, sıradan bir monitörden çok daha fazla renk sunabiliyor. Ayrıca kullanıcılar, üretim sürecinde her cihazda renk tutarlığı açısından kesinliğe sahip – örneğin dijital fotoğraf makinelerinden yüklenen görüntüler ekrana taşındığı zaman tam olarak aynı renklere sahip oluyorlar. Bu da fotoğrafçılar, grafik tasarımcıları, video editörleri ve diğer profesyoneller için iş akışlarında zaman ve çaba tasarrufu demek.

Mükemmel performans ve etkileyici görünüm

Mükemmel teknoloji ve performans, görünümden ödün vermek anlamına gelmiyor – tıpkı 27 inçlik yeni 275C5 ekranda olduğu gibi. İkonlaşmış, parlak beyaz Moda 2 tasarımının dışında, yeni ekranda düzenli, kablosuz bir çalışma alanı ya da masaüstü için Bluetooth da var ve Miracast’ı da destekliyor. Ses performansı için iki adet güçlü 7 vatlık hoparlöre sahip 275C5, oturma odası için bağımsız bir müzik istasyonu işlevi görebilir.

Bu gösteriyi tamamlayanlar ise heyecan verici Android uygulamalar dünyasını daha büyük ekranlara taşıyan bağımsız multimedya sistemleri olan Akıllı Hepsi bir arada dokunmatik ekranlar ve çoklu görev yürütmeler ve veri uygulamaları için 3440 x 1440 çözünürlüğe sahip yeni 21:9 Panoramik Ultra Geniş Ekran.