Anasayfa Haber ASUS ZenWatch Büyük İlgi Çekti!

ASUS ZenWatch Büyük İlgi Çekti!

ASUS, Almanya’daki IFA 2014 fuarında pek çok yeni ürün tanıttı, ancak en çok ilgi çekenlerden biri ZenWatch oldu.

Bu aralar piyasada akıllı kol saatlerine olan ilgi büyük ve IFA 2014 fuarında bu segmente ait yeni ürünler de tanıtıldı. Ancak Asus tarafından basına sunulan ZenWatch, tasarımıyla kendini rakipleri arasından sıyırmış gibi görünüyor. ZenWatch tasarım olarak ilk bakışta klasik bir erkek saatini andırıyor. Metal kadranı dörtgen bir yapıya sahip ve hafif eğimli bir Gorilla Glass 3 koruyucu camla kaplanmış. Kayışı ise gayet kaliteli ve gerçek deriden mamul, bu da ona seçkin İtalyan saatlerindekine benzer bir hava veriyor.

Saatin ekranında 1.63 inç boyutunda ve 320×320 çözünürlük sağlayan, dokunmatik bir AMOLED panel kullanılmış. Ana işlemci 1.2GHz hızında çalışan Snapdragon 400, 512 MB RAM ve 4 GB veri depolama kapasitesi mevcut. Saatin içinde 1.4 Wh gücünde bir batarya bulunuyor, şarj için ise kendi istasyonunu kullanmanız gerekiyor.

ZenWatch kendi içinde 9 yönlü hareket sensörünün yanı sıra, bir de nabız ölçen biyo-algılayıcıya sahip. Bu sayede stres seviyenizi ölçerek sizi dinlenmeniz gerektiği yolunda uyarabiliyor. Bluetooth 4.0 yongasına sahip olan ZenFone, bu sayede diğer Android telefonlarla bağlantı kurabiliyor. Cihaz aynı zamanda IP55 sertifikasına da sahip, yani belirli bir toz ve suya dayanıklılık söz konusu, duş alırken kolunuzda unutursanız bozulmayacaktır.

Asus ZenWatch yakın zamanda pek çok ülkede piyasaya çıkacak, ABD fiyatının 199 USD olması bekleniyor ki, bu fiyat aslında gayet makul. Ancak tabii ki ülkemizde ne zaman ve hangi etiketle satışa sunulacağı şimdilik belli değil. Elimize geçtiğinde incelemesini sizinle paylaşacağız, o yüzden bizi izlemeye devam edin!