Anasayfa Haber Galaxy Note 4 ve Note Edge Tanıtıldı!

Galaxy Note 4 ve Note Edge Tanıtıldı!

Halen sürmekte olan IFA fuarında yeni modelleri tanıtan Samsung, Galaxy Note 4 ve Note Edge ile büyük ilgi çekti.

Uzun zamandır haklarında pek çok söylenti ve haber yapılan yeni nesil Galaxy Note 4 ve Note Edge modelleri, Samsung tarafından bugün resmen basına tanıtıldı. Almanya’da sürmekte olan IFA 2014 fuarındaki özel tanıtımda görücüye çıkan pek çok Samsung ürününde sadece ikisi olan yeni Note modelleri, büyük ilgi çekti.

Samsung Galaxy Note 4, firmanın uzun zamandır metal görünümlü plastik gövdeler kullanmaktaki ısrarından vazgeçtiğini gösteriyor. Arka kapak yine polikarbon, ancak gövdeyi saran ana çerçeve alüminyum alaşımdan imal edilmiş. Önceki modellerde olduğu gibi yine S Pen adlı kalemiyle birlikte gelen Note 4, 5,7 inçlik Quad HD Super AMOLED ekrana sahip ve 2560×1440 çözünürlük destekliyor. 16 MP ön kamerası bulunan telefonun bataryası 3220 mAh kapasiteli ve 30 dakika içinde % 50 şarj edilebiliyor.

Cihaz dünya pazarlarında iki farklı işlemciyle sunulacak; sekiz çekirdekli Exynos 5433 ve dört çekirdekli Snapdragon 805. Veri depolama kapasitesi olarak 32 ve 64 GB iki model sunulacak, ayrıca 64 GB microSD kart desteği de bulunacak. Samsung bu cihazda geriye doğru bir adım atarak tekrar USB 2.0 portu kullanmış. Telefon Android 4.4 sürümüyle piyasaya çıkacak.

Galaxy_Note_Edge
Samsung Galaxy Note Edge kavisli ekranıyla ezber bozuyor.

Galaxy Note Edge ise pek beklenmedik bir model ve aslında Note 4 ile tamamen aynı iç donanıma sahip. Ne var ki ekran tasarımı biraz sıra dışı bir özelliğe sahip. Ekranın sağ tarafı dışa doğru eğimli olarak tasarlanmış. Bu kenar kısım her ne kadar ana ekranla uyumlu çalışsa da, gerektiğinde farklı amaçlarla bağımsız olarak da görüntüleme yapabiliyor.

Her iki cihazın da dünya pazarlarına tam olarak ne zaman ve hangi fiyatlarla çıkacağı şimdilik pek kesin değil. Ancak sonbahar bitmeden bu cihazları raflarda görmeye başlayacağımız kesin. Elimize ulaştıklarında detaylı incelemelerini siz Technopat okurlarıyla paylaşacağız.