Anasayfa Haber Microsoft Windows 9’u Ağzından Kaçırdı!

Microsoft Windows 9’u Ağzından Kaçırdı!

Microsoft’un Çin ofisi, ilk kez Windows 9 tabirini kullandı. Bunun bir yanlışlık olduğu açıklandı.

Teknoloji firmalarının yeni ürünleri, yazılımları, cihazları hakkında çıkan ilk bilgiler her zaman için söylentiler ve sızıntılar oluyor. Bugüne kadar bir teknoloji devinin ürünü hakkında söylenti çıkmadığını ve büyük bir sürpriz patlattığını gördünüz mü? Oldukça nadir yaşanan bir olay.

Bu durum bazen firmaların elinde oluyor, bazen olmuyor. Sızıntıların birçoğunun, firma çalışanları tarafından yapıldığı bilinen bir gerçek. Bu sızıntılar genelde ufak çaplı olmakla beraber, cihaz hakkında ilk bilgilerin ortaya çıkmasıyla tüketicilerin de merakı ölçülüyor.

Microsoft da bu firmaların arasında sayabiliriz. Ancak bu sefer bir kaza olduğundan bahsediliyor. Redmond merkezli teknoloji devinin bir süredir yeni işletim sistemi üzerinde çalıştığı bilinen bir gerçek. Windows Threshold kod adına sahip işletim sisteminin resmi adının da Windows 9 olacağı düşünülüyor. Ama bu konuda henüz gerçeğe yakın bir açıklama göremedik.

Çin ofisinden yanlışlık paylaşılan bir afişte, Windows 9’un isminden bahsedildiği görüldü. Afiş kısa sürede ortadan kaldırıldı ama Windows 9’un ismi de bir noktada resmiyet kazanmış oldu. Microsoft tarafından yapılacak ilk resmi açıklamaları da 30 Eylül tarihinde göreceğiz.