Anasayfa Haber Vortex, Oculus Rift’e Rakip Çıktı!

Vortex, Oculus Rift’e Rakip Çıktı!

LG G3 ile uyumlu çalışacak sanal gerçeklik başlığı Vortex hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı.

Oculus Rift ile sanal gerçeklik başlığı pazarında bir hareketlilik başlamıştı. Birçok teknoloji devi Oculus Rift benzeri başlıklar üzerinde çalışmaya başladı. Hatta sosyal medya devi Oculus Rift’i satın alarak, beklenmedik bir hamle yapmıştı.

Sanal gerçeklik başlıklarını, akıllı gözlükler ile karıştırmayın! Google, Glass adını verdiği teknolojik cihazı ile farklı bir çalışma üzerinde. Sanal gerçekçilik başlıkları, kullanıcıyı oyunun içerisine sokan bir teknoloji. Emekleme aşamasında gözükmesine rağmen, kısa sürede fazlasıyla yol kat edildi. Ortaya koyulan ürünler ve çalışmalar insanı hayretler içerisinde bırakıyor.

Bu pazara bir hamle de GameFace Labs firmasından geldi. Firma, LG G3 ile uyumlu çalışacak Vortex (Ya da VRTX One) sanal gerçekçilik başlığı ile mobil oyun pazarından pay kapmak istiyor.

vortex-sanal-gerceklik-gozlugu-2

İlk açıklamalara göre gözlük kablosuz olarak çalışıyor ve kullanıcıya 2560×1440 çözünürlük kalitesi sunuyor. Bunda elbette LG G3’ün içinde bulunan Snapdragon yonganın da katkısı var. Çünkü başlığın çalışabilmesi için içerisine bir LG G3 telefon koymanız gerekiyor.

Yaklaşık yarım kilo ağırlığa sahip olan Vortex, kullanıcının başına geçiriliyor. Daha sonrasında telefondan oyunu yöneten kullanıcı, Vortex sayesinde oyunun içindeymiş gibi hissediyor.

Şimdiye kadar yapılan testlerden olumlu sonuçlar alındı. Ürünün yakın tarihte pazara sunulması amaçlanıyor. Google’ın Project Ara’sı için çalışan 3D System tarafından üretilen başlığın ön sipariş fiyatının 99 dolar olduğu açıklandı. Ama tabii kibuna LG G3 telefon dahil değil!