Anasayfa Haber Lumia Denim Güncellemesi Geliyor!

Lumia Denim Güncellemesi Geliyor!

Microsoft, Lumia serisi için Denim adını verdiği bir güncelleme hazırlıyor, detayları burada bulabilirsiniz.

Nokia uzun zamandır telefonlara koyduğu güçlü ve yetenekli kameralarla isim yapmış bir marka olarak ün salmıştı. Tabii artık Nokia’nın telefon bölümü ve özellikle de Lumia markası Microsoft çatısı altında yer aldığından, şimdi Microsoft bu ünü devam ettirmeyi amaçlıyor.

Bu amaçla Lumia telefonlar için yeni ve büyük bir güncelleme hazırlanıyor. Windows Phone 8 piyasaya çıktığından beri üç büyük güncelleme yayınlandı. Denim, yani D güncellemesi dördüncü büyük yama olacak. Ancak öncekilerin aksine, genel olarak işletim sisteminin eksiklerini kapatmaya yönelik bir yama olmayacak.

Denim güncellemesinin ana amacı, Lumia telefonların kamera yeteneklerini ve özelliklerini yazılımsal olarak çok daha ileri seviyeye götürmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda herşeyden önce kamera uygulamasının yüklenme ve çalışma hızının neredeyse milisaniyelerle ölçülecek kadar düşürülmesi hedefleniyor. Tabii foto işleme algoritmaları da ciddi biçimde revize edilecek.

Denim ile gelecek olan yeni çekim modları kullanıcılara daha fazla seçenek sunacak. Mesela Rich Capture ile çekim öncesi ayarlarla boğuşmadan hızla foto çekme imkanı sunulacak. Bu modun özelliği HDR ve Dynamic Flash gibi iyileştirmeleri resim üzerinde çekimden sonra yapabilmeye imkan tanıması. Böylece anlık foto çekimleri daha iyi sonuçlar verecek.

Moment Capture ise kullanıcılara 24 fps hızında 4K video çekebilme imkanı sunacak. Bu çekilen karelerin her biri de, eğer istenirse 8.3 MP fotolar olarak ayrı ayrı kaydedilip işlenebilecek. Bu yetenek Lumia serisindeki her telefonda belirecek mi, orası pek belli değil. Ancak şüphesiz 4K çekim yapabilecek kapasitede donanımı olan, yani 930 ve 1520 gibi modellerde işe yarayacağına şüphe yok. Lumia 520 gibi düşük bütçeli modellerin kamera algılayıcıları 4K resim alabilecek kapasiteye sahip değiller.

Microsoft bu yeni Denim güncellemesini öncelikle 930 ve 1520 gibi modeller için erişime açacak. Denim güncellemesinin önümüzdeki aylar içinde, 2014 bitmeden indirmeye açılmış olması bekleniyor, ancak kesin bir tarih verilmiyor.