Anasayfa Haber HTC Akıllı Saatten Vazgeçti

HTC Akıllı Saatten Vazgeçti

Gelen haberlere bakılırsa, HTC uzun zamandır üzerinde çalıştığı akıllı saat projesinin fişini çekmiş.

Bugünlerde bir akıllı saat projesi olmayan bir tüketici elektroniği firmasına rastlamak neredeyse imkansız denebilir. Hatta esas işi elektronik olmayan spor giyim markaları bile bu ürünlere yatırım yapmaktan çekinmiyorlar. IFA 2014 fuarı Asus, Samsung, Motorola, LG ve daha nice firmanın yeni akıllı saat modelleriyle dolup taştı. Apple ise önümüzdeki hafta iki yeni modeli birden basına tanıtacak.

Ancak her ne kadar akıllı saatler firmaların yeni trend ürünü olsa da, bazıları bu alana o kadar da ümit bağlamıyor gibi görünüyorlar. HTC’nin bir süredir kendi akıllı saat tasarımı üzerinde çalıştığı biliniyordu. Hatta yukarıda gördüğünüz resim, bir süre önce @Evleaks tarafından basına sızdırılmıştı. Resimdeki cihazın HTC prototipi olduğuna dair ciddi söylentiler vardı.

Yeni gelen haberlere göre ise HTC bu projenin fişini çekmiş ve süresiz olarak rafa kaldırmış. Söylenene göre firma yetkilileri geliştirme aşamasının uzamasına ve prototip maliyetinin artmasına rağmen, ortaya çıkan sonuçları tatmin edici bulmamışlar. Apple, Asus, Samsung gibi firmaların ciddi biçimde kapışmaya hazırlandığı akıllı kol saati pazarına ellerindeki ürünle girmeyi uygun bulmamışlar.

HTC’nin geçtiğimiz mâli dönemlerde hayli zorluk çektiği zaten biliniyor. Bu yüzden kendilerini riske sokmak istememeleri gayet mantıklı. Aslına bakarsanız, akıllı kol saati trendine yüklenen elektronik devleri de bu pazarın nereye gideceğinden tam emin değiller. Bu yüzden eğer kol saatleri furyası, mesela 3D televizyon furyasına benzer bir şekilde sonuçlanırsa, son gülenin HTC olması ihtimali de gayet yüksek!