Anasayfa Haber Ryse: Son Of Rome, 10 Ekim’de PC’de!

Ryse: Son Of Rome, 10 Ekim’de PC’de!

Crytek’in Xbox için özel çıkardığı oyun, 10 Ekim tarihinde PC kullanıcılarının da arşivine girecek.

Ryse: Son of Rome konu olarak çok sık rastlanan türden bir yapım değil. Antik Roma’da geçen kurgusal olayları konu alan oyunda, Marius Titus adlı genç bir Roma vatandaşını canlandırıyor, lejyonlarla birlikte imparatorluğun dört bir yanındaki savaşlara yürüyoruz. İlk çıktığında sadece Xbox 360 için özel yapılan oyun, şimdi PC kullanıcılarının da beğenisine sunuluyor. Ancak Xbox kullanıcılarından çok daha gelişmiş ve avantajlı seçeneklerle!

Öncelikle oyun tamamen PC için optimize edilmiş, zaten Crytek’in CryEngine grafik motoru kullanıldığından bu pek zor değil. Oyunun PC versiyonu 4K grafik çözünürlüğü destekliyor, tabii bunu çalıştıracak bir bilgisayarınız ve 4K uyumlu monitörünüz varsa! Ancak endişe edecek bir durum yok, oyun 1080p çözünürlükte bile gayet güzel görünüyor.

Oyunu şimdiden Steam üzerinden 40 USD fiyatla önsipariş vererek alabilirsiniz. PC oyuncularının bir avantajı da burada, çünkü bu fiyata oyun çıkmış olan tüm DLC ve özel içerikler de dahil olacak! Oyun için çıkmış olan toplam 4 adet DLC mevcut; Colosseum, Mars’ Chosen, Duel of Fates ve Morituri, bunların hepsi fiyata dahil. Ayrıca sırf ilk gün satın alan konsol oyuncularına verilen Ruins multiplayer haritası ve Legionnaire’s Trust adlı özel kılıç da PC oyuncularına doğrudan sunuluyor.