Anasayfa Haber Windows 9’da “Bildirim Merkezi” Bulunacak

Windows 9’da “Bildirim Merkezi” Bulunacak

Windows Threshold kod adıyla anılan bir sonraki Windows işletim sisteminde, mobil cihazlardakine benzer bir özellik bulunacak.

30 Eylül tarihinde görücüye çıkması beklenen Windows Threshold, daha sonraki bir tarihte resmen piyasada olacak ve büyük ihtimalle de Windows 9 adıyla satışa sunulacak. Ancak o zamana kadar bu yeni işletim sistemi hakkında haberler azar azar da olsa akmaya devam edecek gibi görünüyor.

Threshold’un özellikleriyle ilgili son gelen habere göre, Microsoft’un işletim sistemine bir “bildirim merkezi” koyduğu söyleniyor. Çalışma prensibi tıpkı Windows Phone 8.1 sürümündeki bildirim merkezine benzeyecek olan uygulama, işletim sistemindeki tüm uyarı ve bildirimlerin tek bir merkezde toplanmasını sağlayacak.

Ancak bu bildirim merkezi mobil sürümdekinin aksine açıldığında tüm ekranı kaplamayacak. Windows araç çubuğunda sağ alt köşede bulunacak olan küçük ve boyutları sabit bir pencerede uyarılar ve bildirimler listelenecek. Kullanıcı buradaki uyarıları tek tek ya da topluca silebilecek. Microsoft bu sayede tüm uygulamalarla ilgili bildirim ve uyarıların erişilmesi kolay, kullanıcının dikkatinden bir yerde toplanmasını sağlamış olacak.