Anasayfa Haber Mercedes Pazardan Pay İstiyor!

Mercedes Pazardan Pay İstiyor!

Crossover pazarındaki rakiplerinin iyi satışlar yakalaması, Mercedes’i bu yönde yeni model için harekete geçirdi. İşte Mercedes ML Coupe ile Crossover hamlesi…

Crossover tabiri otomotiv dünyasında nispeten yeni bir tabirdir. Bunlar basitçe anlatmak gerekirse, üst kısmı Hatchback, alt kısmı ise SUV gibi görünen araçlardır. Yerden yüksektirler ve sportif bir arazi aracı çağrışımı yaparlar, ancak genellikle araziye değil, asfalta yönelik donanıma sahiptirler.

Bu türe Nissan Qashqai ya da BMW X6 gibi araçlar örnek olarak gösterilebilir. Özellikle BMW’nin X6 modeli, geçtiğimiz dönem geçirdiği revizyonun ardından dünya piyasalarında çok ciddi satış rakamları yakalamayı başardı. Zaten Mercedes’in dikkatini çeken ve Crossover pazarına girme kararı verdiren de bu yüksek satış rakamları oldu.

Ne var ki Mercedes burada klasik Crossover formatını takip etmek yerine, daha kendine has bir tasarım geliştirmeyi tercih etmiş gibi görünüyor. Mercedes’in 2015 yılında piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni Crossover modeli ML Coupe, resimlerde görebileceğiniz üzere X6 ve benzeri araçlardan biraz daha farklı bir yapıya sahip.

Tabii buradaki resimlerde görülen ML Coupe değil, firmanın geçen Nisan ayında sergilediği Coupe SUV prototipi. Ancak söylenene göre 2015 yılında çıkacak olan ML Coupe, doğrudan bu modelden esinlenerek hazırlanıyor ve son halinin bu fotolara çok benzemesi mümkün.

mb-suv-2

 

mb-suv-3