Anasayfa Makale Pratik Turkcell T50 Root Rehberi

Turkcell T50 Root Rehberi

Turkcell T50 telefonunuzu bu rehberimizle root edip cihazda daha önce yapamadığınız işlemleri yapabilirsiniz.

Root işlemi sayesinde telefonunuzda artık yönetici konumuna gelirsiniz ve normalde yapamadığınız 3G modunda DNS değiştirme gibi işlemleri yapabilirsiniz. Bu rehberimizde Turkcell’in en son model telefonu T50’yi root edeceğiz. Bu yöntem cihazın en son sürümü olan T50_V1.0.0B17 sürümünde çalışmaktadır. Güncellemeleri telefonda yüklü olan “Yazılım Güncelleme” aracı ile yapabilirsiniz.

Gerekenler:

  • V1.0.0B17 sürümüne güncellenmiş T50
  • Windows İşletim sistemi (Rehberde 8.1 64 Bit kullanılmıştır)
  • Root Dosyaları (Çıkarmak için WinRAR 5.00 üstü şarttır! Alternatif Bağlantı)
  • İnternet bağlantısı! Root esnasında sürücülerin otomatik yüklenmesi için şart.

Adım adım T50 Root işlemi:

  1. Öncelikle USB  Hata Ayıklama modunun devreye sokulması gerek. Bunun için Ayarlar > Telefon Hakkında kısmına giriyoruz ve Derleme Numarası kısmına 7 defa basıyoruz.
  2. Bu işlem Geliştirici Seçenekleri’ni açıyor. Bir geri menüden Geliştirici Seçeneklerine giriyoruz ve “USB hata ayıklaması” seçeneğini devreye sokup tamam diyoruz.
  3. Şart değil fakat yine Ayarlar menüsü altından Güvenlik kısmına girip buradan “Bilinmeyen kaynaklar” seçeneğini de devreye sokmanızda fayda var.
  4. Şimdi telefonumuzu USB kablo ile bilgisayara bağlıyoruz ve telefonda karşımıza çıkan USB Hata Ayıklamasına izin verilsin mi seçeneğine “Bu bilgisayara her zaman izin ver” seçeneğini seçip tamam diyoruz.
  5. Son olarak T50 Root.bat dosyasını çalıştırıyoruz ve bundan sonrası artık otomatik gerçekleşiyor.

Root dosyasını hazırlayan psvitaturkiye.com kodcusu xmax’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.