Anasayfa Haber Apple, iWatch SDK’sını Dağıtıyor

Apple, iWatch SDK’sını Dağıtıyor

Apple, akıllı saati iWatch’ın SDK paketini başta Facebook olmak üzere birçok teknoloji devine dağıtmaya başladı.

Apple, kendi belirlediği geliştiricilere iWatch’ın SDK paketini dağıtmaya başladı. Güvenilir kaynaklardan yapılan açıklamalara göre yeni giyilebilir cihazın yazılım geliştirme kiti (SDK), başta Facebook olmak üzere birçok ünlü teknoloji devine de gönderildi, tabii ki sıkı bir gizlilik sözleşmesiyle birlikte!

Cupertino merkezli teknoloji devi 9 Eylül tarihi itibariyle iWatch üzerindeki tüm söylentileri kaldıracak, çünkü büyük bir etkinlik yapılacak. Öte yandan SDK’nın daha yeni dağıtıldığı belirtiliyor. Yani çıkış tarihine bu kadar kısa bir süre kalmışken sunulan SDK sürümü, geliştiricilerin de pek işine yaramayacak.

Bu da Android Wear bazlı akıllı saatlerin ön plana çıkmasına sebebiyet verebilir. Motorola’nın Moto 360 akıllı saati buna iyi bir örnek. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan ve resmi satış tarihi belirlenen akıllı saat, geliştiriciler için de birçok fırsat sunuyor. Moto 360 ile başlayacak Android Wear furyası, iWatch’i gölgede bırakabilir. Geçtiğimiz hafta itibariyle Moto 360 için birçok uygulama yazılıp, pazara sunuldu bile.

Apple’ın bu yüzden elini çabuk tutması bekleniyor. Ancak iWatch 2015’ten önce pazara sunulmayacak, bu da bir gerçek. Öte yandan Apple, pazarlama konusunda uzman bir firma. Belki durumlar bu şekilde eşitlenebilir.