Anasayfa Haber Bülten ASUS Republic of Gamers, Ares III’ü Sunar

ASUS Republic of Gamers, Ares III’ü Sunar

Dünyanın en hızlı suyla soğutulan çift R9 290X oyun ekran kartı, 4K/UHD ultra yüksek çözünürlükte GTX Titan Z’den %15 daha hızlı çalışıyor.

ASUS Republic of Gamers (ROG) sınırlı sayıda satışa sunulan Ares III’ü tanıttı. Dünyanın en hızlı suyla soğutulan oyun ekran kartı unvanına sahip Ares III, tek yuvalı ince bir tasarım içeriyor. Hızı 1030MHz’e çıkarılmış çift AMD Radeon™ Hawaii XT R9 290X GPU ve 5000MHz saat hızına sahip 8GB GDDR5 bellek ile donatılan ROG Ares III’in performansı ışık hızına ulaşıyor. Bu canavar, 3DMark Fire Strike Extreme testinde %15 daha hızlı performans gösteriyor ve Battlefield 4™ oyununu 4K UHD çözünürlükte (3840×2160) GTX™ Titan Z’den %33 daha yüksek kare hızında çalıştırıyor.

El ile oyulmuş bir EK su soğutma bloku içeren ROG Ares III, suyla soğutulan birinci sınıf tasarımı sayesinde referans alınan R9 295X2’den %25 daha düşük sıcaklıklar sunuyor. Daha gelişmiş soğutma ve dayanıklılık sağlaması için ASUS’a özgü Super Alloy Power bileşenlerle donatılan ROG Ares III, hız aşırtma ve çevrimiçi akış için basit olduğu kadar esnek kullanım seçenekleri de sunan GPU Tweak aracı ile birlikte geliyor.

İncelikli bir teknik içeren sınırlı sayıda kart

Detaylara yakından dikkat edilerek özenle geliştirilen ve titizlikle üretilen ROG Ares III, ince yapısı ve karta hassas biçimde uyması için el ile oyulan ET su soğutma bloku gibi birinci sınıf tasarım öğeleri içeriyor. Suyla soğutulan bu üstün ekran kartı, referans alınan R9 295X2’den %25 daha soğuk çalışıyor. ROG Ares III, Fire Strike Extreme benchmark’ında 4K UHD (3840×2160) çözünürlükte GTX Titan Z’den %15 daha hızlı çalışıyor ve Battlefield 4’ü %33 daha yüksek kare hızı ile çalıştırıyor. Ayrı ayrı numaralandırılmış olarak sadece 500 adet üretilecek olan ROG Ares III, koleksiyonerler için ideal bir parça olmaya aday.

ARESIII-8GD5_PCB3D

Siyah metalik kapasitörler ve 16 fazlı Super Alloy Power ile Digi+ VRM

ROG Ares III, 16 fazlı beton çekirdek güç tasarımı ile Digi+ voltaj düzenleyici modül (VRM) ve Japon yapımı 10K siyah metalik kapasitörler sayesinde referans tasarım olan 12 fazlı Radeon R9 295X2’ye kıyasla çalışma gürültüsünü %30 azaltırken dikkat dağıtıcı uğultu ve vızıltılar oluşturmadan enerji verimliliğini de %15 arttırıyor. Dahası, Digi+ VRM voltaj modülasyon toleransını, genel kararlılığı ve hız aşırtma potansiyelini de arttırıyor.

ROG temalı GPU Tweak ve canlı akış aracı

ROG Ares III’te ekran kartınızdan en iyi performansı alabilmenizi sağlayan ASUS’a özgü bir araç olan GPU Tweak de yer alıyor. Kullanımı kolay arayüzü sayesinde saat hızları, voltajlar, fan performansı ve çok daha fazlasına gerçek zamanlı olarak ince ayar yapabilmenizi sağlayan GPU Tweak, hız aşırtmayı daha kolay ve güvenli hale getiriyor.

Üstelik GPU Tweak’in akış aracı sayesinde ekrandaki görüntüleri gerçek zamanlı olarak Internet üzerinden paylaşabilirsiniz; böylece diğerleri oynadığınız oyunları canlı olarak izleyebilirler. Dahası, akış penceresine başlık, kayan metin, resim ve webcam görüntüleri de eklemek mümkün.

TEKNİK ÖZELLİKLER1
Model adı ARESIII-8GD5
Grafik motoru AMD Radeon R9 290X x2
Veri yolu standardı PCI Express® 3.0
OpenGL® OpenGL 4.4
Video belleği 8GB GDDR5

mikro SD

Motor hızı 1030MHz
Bellek hızı 5000MHz
Bellek arayüzü 512-bit x2

mikro SD

Dijital maks çözünürlük 4096 X 2160
DVI çıkışı 1x Yerel Dual-link DVI-D
HDMI çıkışı 1x Yerel HDMI
HDCP uyumluluğu Var
DisplayPort 1x Yerel DisplayPort 1.2
Pakete dahil adaptörler/kablolar 3x Güç kablosu

1x AMD Radeon Gold Reward oyun kuponu

2x G1/4 vida dişli bağlantısı

1x ROG 8GB USB flaş sürücü

Yazılım ASUS araçları ve sürücüsü

GPU Tweak

Boyutlar 5,67 x 11,81in