Anasayfa Haber Ateş, Lumia’yı Yıldırmıyor!

Ateş, Lumia’yı Yıldırmıyor!

Şarjda bırakılıp tutuşan telefon haberlerini çok duymuşsunuzdur, ama bu defa işler biraz farklı gelişti!

Uzun süre şarjda bırakılan, yan sanayi aksesuar kullanılan ya da üretim arızası olan cep telefonlarının tutuşması haberlerine arada bir de olsa rastlanır. Apple’dan tutun da Samsung’a kadar herhangi bir markanın ürettiği telefonlarda bu durumla karşılaşılmıştır, neyse ki bunlar nadir görülen olaylardır.

Brezilya kökenli PhoneArena sitesinde çıkan bir habere göre ise, adı sadece Fabrizio olarak verilen bir kullanıcının başına gelenler nispeten farklı bir gelişim göstermiş. Nokia Lumia 920 modeli telefonunu gece şarja bırakan Fabrizio, telefonun USB soketinden duman çıktığına şahit olmuş!

Fabrizio telefonu fişten çekmiş ve duman dağıldığında, sizin de fotodan görebileceğiniz üzere, USB soketinde ve çevresindeki plastik gövdede ciddi hasar oluştuğunu görmüş. Resimden anlaşıldığı kadarıyla ısı gövdeyi eritecek kadar yükselmemiş, ancak yine de yekpare polikarbon malzemede renk değişimine ve bir miktar erimeye sebep olacak kadar fazlaymış.

İşin ilginç yanı, Fabrizio telefonun sanki hiç tutuşmamış gibi çalışmaya devam ettiğini görmüş! Hatta tekrar şarja taktığında gayet normal bir çekilde şarj olmaya da devam etmiş. Nokia telefonların sağlamlığıyla ilgili olarak internet üzerinde çok espri döner, ama işin doğrusu bu kadarı biraz fazla!

Peki Fabrizio hala çalışan telefonu gördükten sonra artık ömür boyu bir Lumia fanı haline gelmiş mi? Pek değil, söylenene göre kendisi telefonu iyice bozulana kadar kullanmaya devam edecek, ancak bir sonraki telefonu farklı bir Android cihaz olacak. Peki ama neden?

Fabrizio’nun canını sıkan şey, Lumia 920’nin tutuşmuş olması değil. Telefonu Nokia servisine götürdüğünde, garantisi dolduğu için herhangi bir onarım ya da değişim yapmayacaklarını söylemişler. Bu da normal, ancak Nokia’nın telefonu tutuşan bir Samsung kullanıcısına bedava bir telefon vermiş olması gerçeği, Fabrizio’nun tepesini attırmış!

Fabrizio, Nokia’nın yeni müşteri kazanmak için bedava telefon verirken, eski ve sadık müşterilerine sırt çevirdiğinden yakınıyor. Ve sırf bu şekilde davranıldığı için bir sonraki telefonunu başka bir markadan almaya karar verdiğini söylüyor! Ne dersiniz, sizce haklı mı?