Anasayfa Haber Windows Phone Kullanıcıları iPhone 6’ya Sıcak Bakmıyor

Windows Phone Kullanıcıları iPhone 6’ya Sıcak Bakmıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, iPhone 6’ya geçmeye en uzak kullanıcılar Windows Phone kullanıcıları gibi görünüyor.

Survata isimli bir araştırma şirketinin yeni yaptığı bir araştırmaya göre, üç büyük telefon platformlarından iPhone 6’ya geçiş yapmayı düşünenler en az Windows Phone kullanıcılarından çıkıyor. Söz konusu araştırma internet üzerinden bazı sitelerde özel içerikleri sunarak gerçekleştirildi.

iPhone 6’ya geçiş yapmak isteyen kullanıcılar arasında Windows Phone kullanan kişilerin sayısı hayli azdı. Araştırma sonuçlarında Blackberry kullanıcılarının %6’sının çok büyük ihtimalle iPhone 6’ya geçiş yapacağı yer alırken, Android kullanıcılarının %5’i, Windows Phone kullanıcılarının ise sadece %3’ü aynı yanıtı verdi. Bahsi geçen araştırma Survata şirketi tarafından yürütülse de, CNET tarafından oluşturulmuştu. iPhone 6’nın kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağını ölçmeyi hedefleyen araştırmayı 889 kişi yanıtladı. En ilgi çekici istatistik ise iPhone 5 kullanıcılarından geldi; %36’lık bir oran iPhone 6’ya çok büyük ihtimalle geçeceklerini belirtti.

Microsoft’un mobil platform konusunda başarılı olduğunu ortaya koyan bu anket, telefonunu Windows Phone tercih edenlerin tercihlerinden gayet memnun olduğunu gösteriyor. Nisan ve Temmuz 2014 arasında Windows Phone işletim sistemli akıllı telefonların satış sayısında önemli bir artış gözlenmişti. Özellikle Lumia 1020 ile iyi bir çıkış yakalayan Microsoft’un başarısı giderek artacak gibi görünüyor.