Anasayfa Haber Altın Kaplama iPhone 6 İster Misiniz?

Altın Kaplama iPhone 6 İster Misiniz?

Apple bugün geç saatlerde yeni ürünlerini duyuracak, ama lüks versiyonları için ilanlar şimdiden başladı.

Apple bugün Türkiye saatiyle hayli geç saatlerde yeni ürünlerini basına tanıtacak. Özellikle iPhone 6 merakla bekleniyor, ancak diğer Apple ürünlerinde de yenilikler olacağı tahmin ediliyor. Fakat bu lansman, gerçekte ürünlerin piyasaya daha sonra çıkacağı gerçeğini değiştirmiyor. Gelen haberlere göre iPhone 6 için Hollanda’da çıkış tarihi olarak 19 Eylül gösteriliyor. Bu tarihin tüm Avrupa pazarı ülkelerini etkileyip etkilemeyeceği ise belli değil.

Bu arada bazı girişimciler daha telefonun neye benzediği bile belli olmadan, iPhone 6 için lüks versiyonların ilanlarını vermeye başladılar. Mesela İngiltere’de faaliyet gösteren Alexander Amosu kuyumculuk şirketi, isteyen müşteriler için 24 ayar altın kaplama iPhone 6 ön siparişleri almaya başlamış. Rolex saatlerdeki altın kaplama tekniğini kullandıklarını belirten şirket, 2399 sterlin fiyat etiketi koymuş. Tabii buna olası uluslararası vergiler ve kargo dahil değil!

Eğer Amosu tarafından üretilen altın kaplama iPhone 6 size fazla ucuz ve sıradan gelirse, o zaman Falcon şirketine bakmayı tercih edebilirsiniz? Falcon tarafından ön siparişe çıkarılan iPhone 6 modelleri farklı renklerde altın ya da daha da iyisi platinyum kaplamaya sahipler. Ama esas farkları arka kapağın tam ortasına yerleştirilen farklı renklerdeki başparmak ebadında pembe elmaslardan kaynaklanıyor! Pembe elmaslar az bulunuyor ve haliyle hiç sıradan değiller. Fiyat ne derseniz, çok değil, sadece 48,5 milyon dolarcık! Vergi ve kargo dahil mi, orasını biz de bilmiyoruz, ama herhalde çok da fark etmez.

Bunları kim alıyor derseniz, emin olun ki birileri alıyor, ama sokakta görmeyeceğimiz kesin. İşin daha da ilginç yanı, bu özel cihazları üretecek olan şirketler de henüz iPhone 6’nın neye benzediğini bilmediklerinden, kullandıkları görseller çizim! Yani o kadar para verseniz bile kutudan ne çıkacağına emin olmanız mümkün değil!