Anasayfa Makale En İyi Ücretsiz Dosya Kurtarma Yazılımları

En İyi Ücretsiz Dosya Kurtarma Yazılımları

Yanlışlıkla sildiğiniz veya bir hata sonucunda kaybettiğiniz önemli dosyaları kurtarmak için en iyi ücretsiz yazılımları burada bulabilirsiniz.

Önemli bir dosyanın yanlışlıkla silinmesi sıkça yaşanan durumlardan biri. Ancak böyle durumlarda hemen umutsuzluğa kapılmaya gerek yok zira bir dosya sistemden silindiği gibi sabit diskten silinmiyor. Sabit disk, sistemden silinen dosyayı sadece “silindi” olarak işaretliyor. Bu sayede gerekli yazılımlar ile birlikte veri kurtarmak mümkün olabiliyor. Aşağıda listelediğimiz yazılımlar sayesinde bu kurtarma işlemlerini basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Recuva Free

piriform recuva

Recuva, CCleaner gibi başarılı bir sistem bakım yazılımına imza atmış olan Piriform’dan bir diğer faydalı araç. Genel dosya kurtarma. Hızlı ve pratik Recuva Sihirbazı sayesinde kolayca hangi tür dosyaları kurtarmak istediğinizi seçebileceğiniz bu ücretsiz yazılım ile oldukça etkili sonuçlar elde etmeniz mümkün. Ayrıca derinlemesine tarama özelliği sayesinde yavaş ancak çok daha geniş çaplı bir tarama yapabilirsiniz.

MiniTool Partition Recovery

minitool partition

MiniTool Partition Recovery’nin uzmanlık alanı kişisel dosyalarda ziyade kaybedilen sabit disk bölümleri. Bölümlendirme  veya başka bir şey sonrasında var olan sabit disk bölümlerinden birini kaybettiyseniz, bölümün içindeki dosyaları bu yazılımla kurtarmanız mümkün. Ancak şunu belirtelim ki hasar görmüş sistem bölümlerini bu araçla kurtarmanız pek mümkün olmayacaktır.

PhotoRec

photorec

Neredeyse bütün işletim sistemlerinde çalışan PhotoRec, listemizdeki en güçlü kurtarma yazılımlarından biri olmasına rağmen kullanım kolaylığı açısından bir miktar geri kalıyor. DOS tarzı bir komut penceresinden ibaret olan PhotoRec, 200’den fazla dosya formatını tarayıp kurtarabiliyor. DOS görüntüsü bazı kullanıcıları endişelendirebilir ancak yazılım, kurtarma işlemleri sırasında kullanıcıya oldukça yardımcı oluyor.

Paragon Rescue Kit Free

rescue kit

Yukarıda bahsettiğimiz bütün yazılımlar sistem içinde çalıştırılıyor. Peki ya sisteminizi hiç açamıyorsanız? O zaman standart kurtarma yazılımları pek işinize yaramayacaktır. İşte tam da bu sırada Paragon Rescue Kit devreye giriyor. Yazdırılabilir bir disk imajı olarak sunulan bu yazılım ile sisteminizi boot edip, boot sorunlarını çözebilir veya var olan verilerinizi bir başka sabit disk bölümüne aktarmanızı sağlayabilir. Eğer ufak miktarda veri kurtarmak istiyorsanız CD veya USB’ye yedekleme bile yapabilirsiniz.

Pandora Recovery

pandora recovery

Pandora Recovery, listemizdeki ne en hızlı ne de en etkili kurtarma yazılımı. Ancak başarılı önizleme sistemi sayesinde tam olarak neyi arayacağını bilmeyen kullanıcılar için mükemmel bir yazılım. Örneğin yüzlerce fotoğraf sildiniz ancak aralarından bir tanesine ihtiyacınız mı oldu? Önizleme sistemi sayesinde hızlıca hangi fotoğrafı kurtarmak istediğinizi belirleyebilir ve kurtarabilirsiniz. Pandora Recovery ayrıca dosyaların son düzenlenme tarihine gösteriyor. Bu sayede henüz sildiğiniz bir dosyayı son düzenleme tarihinden yola çıkarak hızlıca bulabilmeniz mümkün.