Anasayfa Haber Google, Kullanıcılarına Servet Ödeyecek

Google, Kullanıcılarına Servet Ödeyecek

Google, uygulama için satın alma özelliğinden dolayı mağdur olan kullanıcılara toplamda 19 milyon dolar ödeyecek.

Play Store üzerinde birçok ücretsiz uygulama bulunuyor. Ancak bu uygulamaların ücretsiz olduğuna hemen kanmayın. Özellikle oyunlarda kullanılan, uygulama içi satın alma işlemleri birçok kullanıcıyı mağdur durumda bırakabiliyor. Özellikle çocukların eline bırakılan telefonlarda, istemeden de olsa satın alma işlemi yapılıyor ve geri ödeme imkanı bulunmuyor.

Bu sebeple 2011 yılında Google’a açılan dava sonuçlandı. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından yapılan şikayet sonucunda süregelen davada, Google’ın mağdur olan kullanıcılara geri ödeme yapması kararı çıktı. Google’ın kesesinden toplamda 19 milyon dolar çıkacak. Bu ödeme sonrasında da uygulama için satın alma işlemleri de daha güvenli hale getirilecek.

Google sistemin daha güvenilir çalışması için yıllar içerisinde birçok değişiklik yaptı. 2012 yılında alışveriş öncesinde şifre girilmesi gerekiyordu. Ancak bu özellik de istenilen güvenceyi vermedi. Çünkü şifreyi bir kere girdikten sonra 30 dakika boyunca yapacağınız alışverişlerde yeniden şifre istenmiyordu. Haliyle, pek de güvenilir bir çalışma değildi.

Benzer davaları Apple ve Amazon da yaşamıştı. Google’ın davayı ucuz atlattığını belirtmek gerek. Çünkü Apple toplamda 32.5 milyon dolar ödeme yapacak. Amazon’un dava süreci ise henüz sonuçlanmadı.