Anasayfa Haber Nexus 5’in Benchmark Testleri Sızdırıldı

Nexus 5’in Benchmark Testleri Sızdırıldı

Google’ın 2014 model yeni Nexus 5 telefonu hakkında ilk detaylı bilgiler ortaya çıktı.

Google, Nexus serisine kaldığı yerden devam etmek istiyor. Nexus 5’in halefi olacak 2014 model Nexus 5 hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı. Yeni telefon içerisinde Android 5.0 işletim sistemi bulunacağı söyleniyor.

Sızdırılan benchmark testi görsellerine baktığımızda yeni işletim sisteminin ilk olarak Nexus 5 üzerinde kullanılacağı anlaşılıyor. Android 5.0, Lion kod adıyla ilk defa karşımıza çıkmış oldu.

Nexus 5’in ekran boyutunun 5.2-inç olduğu söyleniyor. Bu ekran QHD kalitesinde 2560×1440 çözünürlük sergileyecek. İçerisinde dört çekirdekli Snapdragon 805 yonga kullanılacak. Bu yonga 2.7 GHz hızında çalışıyor.

Diğer teknik özelliklerine baktığımızda 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama kapasitesine sahip olduğunu görüyoruz. Arka tarafında 12 megapiksellik kamera tercih edilmiş, ön tarafında ise 2 megapiksellik bir kamera var. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Android’in Lion kod adlı yeni işletim sistemi 5.0’ı kullanacak.

Öte yandan bu bilgilerin resmi olmadığını, benchmark testleri sonucunda sızdırıldığını belirtmek gerek. Google’dan konu hakkında bir açıklama gelmedi.

Sızdırılan benchmark testlerinin sonuçlarını aşağıdaki görselden inceleyebilirsiniz:

nexus-5-lion-bencmark