Anasayfa Haber Samsung Yeni Metal Telefonlar Tasarlıyor

Samsung Yeni Metal Telefonlar Tasarlıyor

Samsung yeni duyurduğu Galaxy Alpha ile iyi tepkiler alınca, yeni metal telefonlar tasarlamaya hız verdi.

Galaxy Alpha, Samsung’un IFA 2014 fuarında duyurduğu telefonlar içindeki en güçlü model olmasa bile, metal gövdesi nedeniyle hayli olumlu tepkiler aldı. Samsung’un plastik gövdeli telefonları uzun süre kullanıldığında aşırı yıpranma belirtileri gösteriyor, bu da tüketici gözünde pek iyi bir izlenim bırakmıyor. Bu yüzden de firma üzerinde uzun süredir metal alaşım gövdeli ürünler çıkarmasına yönelik bir baskı var.

Galaxy Alpha ve Galaxy Note 4, firmanın bu eleştirilere ilk ciddi cevabı oldu denebilir. Karşılığında gelen olumlu tepkilerden sonra, firma şimdi de SM-A500 kodlu yeni bir model üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu yeni telefon da tıpkı Alpha ve Note 4 gibi metal çerçeveli bir gövdeye ve plastik arka kapağa sahip olacak gibi görünüyor.

Öte yandan basına sızan teknik özelliklere baktığımızda, SM-A500 modelinin daha ziyade giriş seviyesi bir telefon olarak tasarlandığını görebiliyoruz. Cihazın ana işlemcisi Snapdragon 400 serisinden seçilmiş, depolama kapasitesi ise 16 GB olacak. Önde 5 MP, arkada ise 8 MP kameraları bulunacak olan cihazın batarya kapasitesi ise 2330 mAh olacak.

Samsung’un bu yeni modeli ne zaman, ne fiyatla ya da hangi pazarlarda satışa çıkaracağına dair kesin bir bilgi yok. Ancak giriş seviyesinde bile metal gövdeye yöneliyor olmaları, tasarımda farklı bir döneme girdiklerine işaret ediyor.