Anasayfa Haber Electronic Arts, Apple Watch İçin Oyun Yapacak

Electronic Arts, Apple Watch İçin Oyun Yapacak

Apple Watch için oyun geliştirmeyi hedefleyen Electronic Arts, bu cihazla neler yapılabileceğini araştırıyor.

Apple geçtiğimiz günlerde akıllı kol saati Apple Watch‘ı duyurduğunda, cihaz için üçüncü parti geliştiricilerden de yazılım kabul edeceklerini açıklamıştı. Ancak Apple’ın açıklamadığı şey, bu saat için nasıl ve ne tür oyunların üretilebileceği idi. Apple işin bu kısmına hiç kafa yormamış ve bunu tamamen geliştiricilere bırakmış gibi görünüyor.

Apple Watch için oyun geliştirmeye koyulan firmalardan biri de Electronic Arts. Firma Apple Watch için nasıl oyun geliştirmeleri gerektiğini çözebilmek için iki farklı ekip kurmuş. Bu ekipler cihazın yeteneklerini ve programlama kapasitesini çözmek için çalışıyorlar. Electronic Arts yöneticilerinden Frank Gibeau, bu cihaz için oyun geliştirmenin mümkün olduğuna inandıklarını söylüyor.

Ancak ne Electronic Arts, ne de diğer herhangi bir firma Apple Watch için nasıl bir oyun yapılabileceği hakkında fikir sahibi görünmüyor. Cihazın ekran boyutu, pil kapasitesi, işlemci gücü teknik detaylar dikkate alındığında, tek başına Apple Watch tarafından çalıştırılabilecek bir oyun yazmak pek mümkün görünmüyor.

Electronic Arts programcılarının bu noktada akıllarına gelen en iyi fikir, Apple Watch‘ı iPhone için geliştirilen oyunlarda kısıtlı da olsa bir rol alacak şekilde kullanmak. Bu yönde yeni fikirler geliştirmek için çalışan yazılımcılar, Apple Watch’ın biyometrik sensörlerini kullanarak yapılacak bazı hareketlerin, iPhone 6 üzerinde oynanmakta olan oyuna yeni özellikler katması gibi fikirler üzerinde çalışıyorlar.

Bu noktada aklımıza ister istemez daha önce oyun konsollarında yapılan benzer girişimlerin akıbetleri geliyor. Oyun kontrol pedi içine fazladan bir ekran yerleştirmek ve buna oyunlarda özel işlevler yüklemek, daha önce konsollar gibi donanımlarda da denenmişti. Apple Watch‘ın da dönüp dolaşıp böyle lüzumsuz bir yardımcı role bürüneceğini ve sonunda oyuncuyu eğlendirmekten çok canını sıkıp, bir köşeye atılacağını düşünmeden edemiyoruz. Bu tür zorlama girişimlerin sonu bugüne dek hep aynı oldu.