Anasayfa Haber Canon EOS 7D Mark II’nin Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Canon EOS 7D Mark II’nin Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Canon’un çok tutulan kamerası EOS 7D’nin bir sonraki versiyonu hakkında basına yeni bilgiler sızdı.

2014 FIFA Dünya Kupası esnasında kameramanların elinden düşmeyen Canon 7D fotoğraf makinesinin yeni sürümü bir süredir herkes tarafından merak ediliyordu. Önümüzdeki hafta Almanya’da düzenlenecek Photokina fuarında ortaya çıkması beklenen Mark II modelinin teknik özellikleri basına sızdırıldı.

EOS 7D Mark II dijital kamerada 20.2 megapiksellik CMOS sensör kullanılacakmış. Benzer sınıftaki dijital kameralar ile karşılaştırdığımızda, oldukça yüksek kalitede olduğunu söylemek gerek. Kameranın içinde veri işlemek için Dual DIGIC 6 yonga bulunacağı söyleniyor. Bu kombinasyon sayesinde cihazın pek çok ilginç özelliği olabilir. Mesela burst modunda saniyede 10 fotoğraf çekebilir ya da 1080p çözünürlükte 60 fps ile video kaydedebilir. ISO hassasiyetinin ise sadece 16000 seviyesine kadar çıkabildiği söyleniyor. Auto Focus özelliği, Dual-Pixel CMOS AF ve ITR AF (Intelligent Tracking and Recognitions) gibi Canon’a has teknolojiler barındıracak.

Mark II’nin kasası daha dayanıklı olması için magnezyum alaşımdan imal edilecek, ayrıca suya ve toza da dayanıklı olacak, ancak bunun sertifikasyon seviyesi henüz belli değil. Ayrıca kullanıcının fotoları çektiği yeri haritada işaretlemesini sağlayacak bir GPS sensörünün bulunacağı da bildiriliyor. Cihazda WiFi özelliğinin olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak kablosuz ağ bağlantı desteği üst seviye kameralarda gittikçe daha fazla görülüyor, bu modelde kullanılması muhtemeldir.

Canon’un bu yeni modeli ne zaman tanıtacağı hakkında kesin bir bilgi yok. Ancak her yıl Almanya’da düzenlenen Photokina fuarı, fotoğrafçılık alanında dünyanın en önemli etkinliği ve Canon’un da katılacağı biliniyor. Şirketin bu kadar merakla beklenen yeni bir modeli duyurmak için kaçırmak istemeyeceği bir fırsat olacaktır.