Anasayfa Haber OneDrive Dosya Sınırını Büyüttü!

OneDrive Dosya Sınırını Büyüttü!

Microsoft’un bulut tabanlı depolama servisi OneDrive üzerine artık 10 GB boyutundaki dosyaları yüklemek mümkün olacak.

Microsoft, geçtiğimiz Haziran ayında Office 365 kullanıcıları için sunulan ücretsiz OneDrive depolama alanını 1 TB’ye yükseltmişti. Olumlu yorumlar alan firma OneDrive üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yayınlanan yeni bir duyuru ile 10 GB boyutundaki dosyaların yüklenmesine izin verildi.

Yeni özellik hem masaüstü, hem de mobil uygulamada kullanılabilecek. Kullanıcı toplamda 10 GB boyutu aşmayan dosyalarını, OneDrive üzerindeki alanına rahatlıkla yükleyebilecek. Bu yeni güncelleme özellikle büyük boyutlu dosyalar üzerinde çalışan kullanıcıları sevindirdi. Örneğin, 4K video kurgulayan bir kullanıcı artık ham videoları rahatlıkla bulut tabanlı depolama alanına yükleyebilecek.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada, paralel eşitleme (Senkronlama) özelliğinde de geliştirmeler yapıldığı bildirildi. Kullanıcılar artık dosyalarını üç kat daha hızlı eşitleyebilecekler. Bu özellik hem indirme, hem de yükleme işlemlerini etkiliyor.

Son olarak ise tıpkı Dropbox’ta olduğu gibi, seçilen bir dosya tek bir tıklama ile otomatik olarak kopyalanabilecek. Kullanıcı istediği dosyaya sağ tık yaparak “Bir OneDrive Bağlantısı Paylaş” seçeneğini işaretlediğinde, dosya otomatik olarak panoya kopyalanacak. Böylece zamandan da tasarruf edilecek.

Güncelleme ile birlikte gelen yükleme ve paylaşım seçenekleri ilk olarak Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına sunuldu. İlerleyen süreçte Windows 8.1 ve Mac kullanıcıları da bu özelliklerden faydalanabilecek.