Anasayfa Haber BlackBerry Akıllı Saat Yapabilir

BlackBerry Akıllı Saat Yapabilir

BlackBerry, uzun ve zorlu bir yolculuktan sonra fazlalıkları atmayı ve kendini toplamayı başarmış gibi görünüyor.

Bir dönem sunduğu akıllı telefonlar ve güvenli haberleşme hizmetleriyle piyasa lideri olan BlackBerry, Apple ve Samsung gibi firmaların atılımları karşısında çok zor duruma düşmüştü. Uzun bir süre mali krizle boğuşan firma, gelir getirmeyen bölümleri satmış, eski yönetici kadrosunu da neredeyse tamamen değiştirmişti. Şimdilerde ise şirketin kendini topladığı ve finans problemlerini geride bıraktığı söyleniyor.

Hatta şirketin başındaki isim olan John Sims geçtiğimiz günlerde bunu vurgularcasına bir açıklama yaptı. BlackBerry’nin giyilebilir teknolojilerle ilgilendiğini bildiren Sims, şirketin akıllı kol saati ve gözlük gibi ürünler üzerine çalışmaları olduğunu açıkladı. Uzmanların giyilebilir teknolojiler pazarında büyüme öngördüğü şu dönemde, BlackBerry eski hatalarını tekrar etmeye ve geride kalmaya hiç niyetli değilmiş gibi görünüyor.

Ancak şirket her ne kadar yeni akıllı telefonlar çıkarmaya devam etse de, henüz kaybettiği pazar payını geri kazanmaktan çok uzakta. BlackBerry son kez telefon dışında bir ürüne yatırım yapmaya kalktığında, PlayBook tableti yüzünden çok büyük zarara uğramıştı. Ancak ünlü markanın geçmişten ders aldığı da bir gerçek, çünkü bu defa çok temkinli adımlar atıyorlar. Herkesle birlikte apar topar yeni model çıkarmak yerine, pazarın nereye gideceğini izliyor, bir yandan da olası prototipler üzerinde çalışıyorlar. Kimbilir, belki de bu yeni pazarda diğer tüm markaların yapmayı umduğu çıkışı yakalamak fırsatı onların olur?