Anasayfa Haber Harley Davidson Aromalı Windows!

Harley Davidson Aromalı Windows!

Microsoft, mobil pazardan daha fazla pay kapabilmek için durmadan yeni iş ortakları arıyor.

Windows Phone işletim sistemi denince çoğu kullanıcının aklına ilk gelen marka Nokia olur. Microsoft’un bu alandaki ilk ciddi iş ortağı olan firma, sonradan telefon bölümünü tamamen iş ortağına devretti ve şimdilik telefon sektöründen çıktı. Microsoft ise Lumia adı altında yeni ürünler piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak piyasadaki tek Windows Phone telefon üreticisi kendisi değil.

Dünyanın dört bir yanından mobil üreticilerle anlaşmaya devam eden Microsoft, Windows Phone 8.1 işletim sistemini kullanan telefonlar üretecek iş ortaklarının sayısını artırmaya devam ediyor. Alcatel’den Trekstor’a, Prestigio’dan ZTE’ye kadar düzinelerle irili ufaklı firma şimdiden yeni modellerini hazırlıyor ve piyasaya sürüyorlar.

Bu markalar dünyanın dört bir yanında giriş ve orta fiyat seviyesinde Windows telefonlar çıkararak pazar paylarını büyütmeye çalışıyorlar. Windows Phone işletim sistemini seçmelerindeki en büyük sebeplerden biri de Microsoft’un bir süre önce lisans ücretleri konusunda büyük değişiklik yapmış olması. Bu sayede maliyeti düşürmek mümkün oluyor ve bu işe yarıyor gibi de görünüyor. Hem gelişmekte olan ülkelerde, hem de Avrupa’da Windows Phone satışlarının yavaş da olsa artma eğiliminde olduğuna dair ciddi işaretler olduğu söyleniyor.

ngm-harley-davidson

Tabii Windows Phone üreten firmalar bazen ürünlerini rakiplerinden farklı kılabilmek için ilginç tasarımları tercih edebiliyorlar. Bu firmalardan biri de ülkemizde adı duyulmamış olan New Generation Mobile (NGM) firması. Ana pazarı İtalya olan bu firma, ülkede Windows telefonlara olan ilginin artmasını fırsat görerek yeni bir telefon çıkarmaya karar vermiş.

Ancak NGM biraz değişik bir tasarım hazırlamış ve ünlü Amerikan motosiklet firması Harley Davidson ile anlaşarak, Harley Davidson Edition modelini hazırlamış. Harley Davidson yine İtalya’da sevilen bir marka ve NGM bundan faydalanmayı umuyor. Telefona önden bakıldığında HD temalı duvar kağıdı ve stilize HD logosu dikkat çekiyor. Esas fark ise deri görünümlü plastik arka kapak ve üzerindeki kabartma Harley Davidson armasında yatıyor. Çift sim destekli telefon orta sınıf özelliklere sahip ve Ekim ayında 249 Euro fiyatla satışa sunulması bekleniyor.