Anasayfa Video Teknoloji Gündemi – Akıllı Saatler Para Tuzağı mı?

Teknoloji Gündemi – Akıllı Saatler Para Tuzağı mı?

Giyilebilir teknolojiler devam ediyor, akıllı saatleri konuşuyoruz. Moda, hayat ve teknoloji ile “Smart Watch” furyası…

Tasarımlarını çok beğendiğimiz yeni akıllı saatler cep telefonları kadar başarılı olacak mı? Cep telefonları, tabletler ve mobil teknolojiler alanında değişen trendler şimdi akıllı saatleri nasıl etkileyecek? Akıllı saatlerin ve diğer giyilebilir teknolojilerin işlev olarak kullanıcılara ne sunacağı, bunun dışında kozmetik, moda, tarz, tasarım yaklaşımının toplumda nasıl yer bulacağı önemli sorular. Örneğin Google Glass ile sokakta gezmek ne kadar mümkün olacak? Teknoloji devlerinin görmezden geldiği sorunları konuşuyoruz.

Moda açısından da şunları soruyoruz: Kol saati ne kadar moda? Akıllı kol saati ne kadar moda olacak? Seri üretim ürünler, Haute Coutre ürünlerle rekabet edebilir mi? Saat takmaya alışkın olmayan nesil içerisinde satış oranı nasıl olacak? Firmalar rakam açıklamıyor. Durum iyi mi, kötü mü?

Temel soru yine bir noktaya bağlanıyor: Cep telefonuyla akıllı saatlerde yapabildiğimiz her şeyi yapabiliyorsak ve küçük ekranlı saatlerde telefonlarda yaptıklarımızı yapamıyorsak bu saatler ne işe yarıyor, hayatımıza ne katıyor? Üreticiler ve tasarımcılar tüketicililerin ihtiyacına mı cevap veriyor yoksa yeni bir ihtiyaç mı üretmeye çalışıyor? Akıllı saatleri kimler almalı, kimler beklemeli? Bütün bunlar ve daha fazlası Teknoloji Gündemi – Akıllı Saatler Para Tuzağı mı? Bölümünde, iyi seyirler…