Anasayfa Haber Bülten VMware Fusion 7 Ve Fusion 7 Pro Tanıtıldı

VMware Fusion 7 Ve Fusion 7 Pro Tanıtıldı

VMware, son kullanıcılar ve profesyonel Mac kullanıcıları için en gelişmiş sanallaştırma yazılımlarını tanıttı.

Gartner tarafından yapılan bir araştırma, dünya üzerindeki işletim sistemlerinin yüzde 95’ten fazlasının Windows olduğunu ve pek çok kullanıcı Mac kullanmaya başladıktan sonra da Windows uygulamaları ile ilgili desteğe ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Sanallaştırma ve bulut altyapısında dünya lideri VMware, en son Mac donanımı ve işletim sistemi üzerinde en iyi Windows deneyimini yaşatmak için geliştirilmiş VMware Fusion 7 ve ileri seviye iş kullanıcıları, geliştiriciler ve Mac’ler için en gelişmiş özelliklere sahip VMware Fusion 7 Pro’yu tanıttı. Fusion 7 ve Fusion 7 Pro, kullanıcıların Windows işletim sistemine sahip Mac dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara geçişlerinde işletim sistemleri arasında köprü kurulmasına yardımcı olacak güçlü birer tamamlayıcı olarak dikkat çekiyor.

VMware Fusion 7

VMware Fusion 7, Mac üzerinde sistemi yeniden başlatmadan Windows uygulamalarını çalıştıran en kolay, en hızlı ve en güvenilir yol. Kritik Windows uygulamalarını kullanmaya devam etmek isteyenlere, yeni başlayanlara ve daha önce de Mac kullananlara tavsiye ediliyor. Güncellemeler şunları içeriyor:

· OS X Yosemite desteği: Fusion 7, pencerelerdeki yarı saydamlık, araç çubuğunu yeniden düzenlemek ve basitleştirilmiş Dock ikonu gibi Yosemite’nin kilit tasarım işaretlerini kullanmaya devam ederek sanal makine yönetimine daha fazla boyut katıyor. Ayrıca işletim sistemleri üzerinde uygun bir deneyim yaşatan Yosemite’nin kontrol özelliklerini de güçlendiriyor.

· Güçlü sanal makineler ve grafikler: En çok kaynak talep eden uygulamaları çalıştırabilmek için 16 vCPU, 8 TB sanal diskler ve 64 GB’a kadar hafızaya sahip sanal makineler oluşturulabiliyor. Grafik-yoğun uygulamalara, her sanal makine başına 2 GB’a kadar video hafızası ayırarak ek destek verilebiliyor.

· En son Mac’ler için destek: En son Intel Core i5, i7 ve Xeon 5 işlemcileri için en uygun hale getirilen Fusion 7; multimedya, şifreleme, şifre çözme ve diğer ağır performans testleri gibi CPU ağırlıklı operasyonlarda yüzde 43’lük bir gelişme sağlıyor. Mac’in hafızasını, SSD performansını ve gövdenin içindeki gücünü artıran Fusion 7, kullanıcıların Windows uygulamalarını doğala yakın performansla çalıştırmalarını sağlıyor.

· Artan etkinlik: Fusion 7, Mac’lerdeki enerji ihtiyacını düşürerek şarj edildikten sonra kullanıcıların daha uzun süre çalışmalarına yardım ediyor. App Nap desteğindeki gelişmeler ve Idle Wake Up’taki düşüşler, Mac’in bataryasından çıkan gücün her watt’ının olabildiğince etkin şekilde kullanılmasına imkan veriyor. Fusion 7, Fusion 6 ile karşılaştırıldığında yüzde 42’ye varan oranda daha az enerji kullanıyor.

· Retina görüntüleme optimizasyonu: Retina görüntüleme optimizasyonuna sahip Windows, kullanıcıların Windows uygulamalarının düzenli ve detaylı deneyimlemelerini sağlıyor. Eğer bir Mac dahili olarak retina görüntülemesine sahipse ya da dışarıdan bağlandıysa, Fusion 7 kullanıcıların retina görüntülemeli olarak da Windows’u kullanırken kusursuz bir deneyim yaşamalarını sağlıyor.

VMware Fusion 7 Pro

Windows uygulamalarını Mac üzerinde makineyi tekrar başlatmaya ihtiyaç duymadan çalıştırmak isteyen teknik profesyoneller için tasarlanan VMware Fusion 7 Pro, güçlü özellikleriyle Mac üzerindeki sanallaşmayı bir üst seviyeye taşıyor. İleri seviye kullanıcılar, geliştiriciler ve IT yöneticileri; Fusion Pro’ya yüksek performansı, güvenilirliği ve Mac üzerinde Windows çalıştıran lider uç özellikleri dolayısıyla güveniyor. Ürünün yeni güncellemeleri şöyle:

· Üst düzey uyum için benzersiz OS desteği: OS X Yosemite için tasarlanan Fusion 7 Pro, masaüstleri için Windows 8.1’den sunucular için Windows 2012 R2’ye kadar en son Microsoft işletim sistemlerine tam destek sağlıyor. Ayrıca en son Linux ürününün yanında Ubuntu 14.04, RHEL 7, CentOS 7, Fedora 20, Debian 8 ve birçok farklı ürünü kullanan kurumlar ve teknik kullanıcılar için de destek veriyor.

· Daha fazla VMware entegrasyonu: VMware vSphere ve VMware Workstation’a entegrasyonu olması, kullanıcıların sanal makinelerini özel buluta genişletmelerine ve ölçebilmelerine imkan veriyor. Kullanıcılar kolaylıkla bir sunucu üstündeki sanal makineye bağlanabiliyor ve Fusion 7 Pro içindeki sanal makineleri kullanabiliyor, dosya yükleme ya da indirme yapabiliyorlar.

· Çift GPU optimizasyonu: Ayrı GPU’lu MacBook Pro’ların yanında entegre GPU’ya sahip olanlar için Fusion 7 Pro, kullanıcıların 3-D uygulamalar için istedikleri GPU’yu seçebilmelerine imkan veriyor. Entegre GPU’yu seçmek daha uzun pil ömrü sağlarken, ayrı GPU da sanal makinedeki 3D uygulamalar için yüksek performans sunuyor.

· Geliştirilmiş entegrasyon ve iSight desteği: iSight kamera ile gelen Mac’ler, Windows sanal makinede video konferans yürütmek için kullanılabiliyorlar. Fusion 7 Pro ayrıca hızlı dosya transferi için USB 3.0, 5.1 surround sesle HD audio ve Bluetooth 4.0 kablosuz teknolojisini de destekliyor.

· Geliştirilmiş üretkenlik: Fusion Pro Sanal Makine Kütüphanesi’nin yeni güç durumu göstergesi, kullanıcıların genel performansı geliştirmek için kullanılmayan sanal makineleri izleyebilmelerini ve kapatabilmelerini sağlıyor. Fusion 7 Pro belli bir sanal makineyi kolaylıkla açmak ya da geçiş yapmak için uygulama seviyesine ve kullanıcı tarafından ayarlanabilir kısa yollara da imkan sağlıyor.