Anasayfa Haber Airbus, Sanal Gerçeklik Peşinde!

Airbus, Sanal Gerçeklik Peşinde!

Avrupalı sivil havacılık firmasının sanal gerçeklik vizörlerini konu alan bir patent başvurusu ortaya çıktı.

Daha önce Avrupalı sivil havacılık devi Airbus tarafından yapılan bir patent başvurusunda, yolcuların ayakta seyahat etmelerini sağlayacak bir koltuk modeli için başvuruda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Tabii bu patent uzun yolculuklarda oturmayı sevenleri pek memnun etmemişti. Ancak Airbus tarafından başvurusu yapılan bir başka patent, sanırım sık sık uçağa binmek zorunda kalan herkesin ilgisini çekecektir.

Airbus’ın bu yeni patenti, her koltuğun kafa kısmına monte edilecek büyük bir sanal gerçeklik kaskını konu alıyor. Bu kasklar koltuklara kolayca takılıp çıkarılabilecek şekilde tasarlanmış, böylece sırf bedelini ödeyen yolculara yönelik bir hizmet olarak sunulmaları da mümkün olabilecek. Ön tarafı kayarak aşağı inen ve yolcunun yüzünü örten kaskın içinde, kulaklık ve video ekran donanımı da mevcut.

airbus-patent

Bu kaskın ana amacı, yolcuyu çevresindeki ortamdan tamamen soyutlamak. Hatta bunun için kaskın içine çeşitli esanslar püskürten bir donanım da yerleştirilecek. Böylece özellikle uzun uçuşlarda kabinde biriken ter kokusu gibi unsurların verdiği rahatsızlığın da önüne geçilmesi hedeflenmiş. Airbus’ın bu tür bir teknoloji için patent başvurusu yapması, tabii ki onu yakın zamanda ürettiği yolcu uçaklarında uygulayacağı anlamına gelmiyor. Ama son zamanlarda uçak üreticilerinin bu türden pek çok teknoloji üzerinde çalıştıkları da biliniyor.