Anasayfa Haber iPhone 6 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

iPhone 6 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Geçtiğimiz günlerde resmen tanıtılan iPhone 6 serilerinin hangi ülkelerde, ne zaman satışa çıkacağı belli oldu.

Halen 10 ülkede internet üzerinden ön siparişe açılmış bulunan yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, 19 Eylül tarihinden itibaren müşterilere gönderilmeye başlanacak. Tahmin edersiniz ki bu ülkelerin başında Amerika geliyor. Peki diğer ülkelerdeki potansiyel iPhone 6 müşterileri ne zaman yeni telefonlarına kavuşabilecekler?

Bu sorunun cevabı da resmen açıklandı. Öncelikli olan 10 ülkede 19 Eylül tarihinde başlayan iPhone 6 satışları, 26 Eylül tarihinde 22 yeni ülkeye daha yayılacak. Pek çok Avrupa ve Orta Doğu ülkesini kapsayan bu 22 ülkelik listede, Türkiye de bulunuyor.

İşin ilginç tarafı ise, Apple’ın pazar payına göz diktiği ancak bir türlü tatmin edici satışlar elde edemediği Çin’in, iPhone 6 ile herkesten sonra tanışacak olması. İçeriden sızan bilgilere göre, Apple yeni telefonlarını Çin pazarında satmak için gereken ticari izinleri Çin Sanayi Bakanlığı’ndan alamamış. Bu yüzden de yeni telefonların Çin pazarında satışa girmesi büyük ihtimalle 2015 yılına kadar sarkacak. Telefonların kendilerinin Çin fabrikalarında üretildiğini düşününce, buradaki tuhaflığa şaşırmamak elde değil!