Anasayfa Haber Panasonic’ten Yeni Android Kamera

Panasonic’ten Yeni Android Kamera

Panasonic’in tanıtımını yaptığı CM1 fotoğraf makinesi, Android telefon özelliklerine sahip. İşte CM1 hakkında ortaya çıkan ilk bilgiler:

Birçok akıllı telefon üreticisi, cihazlarının gücünü ortaya koymak için üstün çekim performansına sahip kamera lensleri kullanıyor. Bu akıllı telefonlarla adeta yarı-profesyonel bir fotoğraf makinesi seviyesinde fotoğraflar çekilebiliyor. Panasonic ise bu fikrin tam tersini Lumix Smart Camera CM1 ile test edecek.

Lumix adı ile tanıtılan CM1 aslında bir kamera. Ama diğer özellikler açısından ele aldığımızda bir akıllı telefon olarak ön plana çıkıyor. 1-inçlik görüntü sensörü ile 20 megapiksel kalitesinde fotoğraflar çekebiliyor. Kullandığı lensin markasının Leica olduğu açıklandı. Bu lens f/2.8 oranında diyafram açıklığına sahip. Kameranın yakınlaştırma özelliğinin biraz yetersiz olduğunu söylemek gerek. Lens mekanik bir aksam üzerine oturtulmuş. Bu sayede makine kasası üzerinde yükselebiliyor. Bu da belli bir oranda yakınlaştırma özelliği sunuyor.

panasonic-cm1-kamera-teleofn

Panasonic, CM1 üzerine yerleştirdiği ufak bir buton ile makinesini iki farklı şekilde çalıştırmaya olanak sağlıyor. Tek bir buton ile anında kamera moduna geçebiliyorsunuz. Akıllı oto çekim modu ve ham görüntü yakalama teknolojisi ile piyasanın aranan cihazlarından biri haline gelebilir. Ayrıca otomatik çekim yapmak istemeyen kullanıcılar, lens yuvası üzerindeki ayarı manuel olarak değiştirme imkanına sahip.

CM1’in akıllı telefon özelliklerine de yakından bakalım. 4.7-inçlik ekranı, 1080p kalitesinde görüntü sunuyor. İçinde dört çekirdekli Snapdragon yonga var ve 2.3 GHz hızında performans sergiliyor. 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanına sahip. Dileyen kullanıcılar microSDXC yuvası sayesinde depolama alanını 128 GB’a kadar çıkartabiliyor. Böylece daha fazla fotoğraf saklanabilir.

Cihazın içerisinde Android 4.4 işletim sistemi yüklü olarak gelecek. CM1, bir bakıma Samsung’un Galaxy Zoom serisini andırıyor. Kalınlık, tasarım ve görüntü kalitesi konusunda, Zoom serisindeki cihazlara benzediğini söylemek gerek. Öte yandan Samsung’un Zoom serisinde daha ufak lensler tercih edilmişti.

Panasonic’in açıklamasına göre Smart Camera CM1, önümüzdeki Kasım ayı itibariyle sınırlı sayıda piyasaya sürülecek. Fiyatının 899 Euro olacağı açıklandı. ABD pazarı için bir açıklama yapılmadı.