Anasayfa Haber Zengin Ve Güçlülerin İnterneti Bile Başka!

Zengin Ve Güçlülerin İnterneti Bile Başka!

Zengin ve güçlüyseniz, internet üzerinde tamamen size özel sosyal ağlar olduğunu göreceksiniz.

En üst gelir sınıflarına dahil insanların dost çevreleri ve konuştukları konular da haliyle kendilerine göre oluyor. Tabii bir araya gelip sohbet ettikleri ortamlar da kendilerine göre, lüks restoranlar, beş yıldızlı hotellerin terasları, özel klüpler, yani hep kapısı kalın bir cüzdanla açılan mekanlar oluyor.

Kaçınılmaz olarak onlar da bizim gibi internet kullanmak zorundalar, ama burada da buluştukları sosyal ağlar, sıradan insanların Google aramasıyla bile pek bulamayacakları adreslerde bulunuyor. Netropolitan bu özel sosyal ağların en yenilerinden biri, üye olabilmek için 21 yaşını doldurmuş olmanız ve 9,000 dolar kayıt ücretini yatırmış olmanız gerekiyor. Tabii Netropolitan henüz başlangıç aşamasında, eğer ayakta kalırsa üstüne bir de senelik 3,000 dolar aidat ücreti eklenecek.

Bu paraya ne sunuluyor? Reklamsız, güvenli, sadece kendi sosyal ve ekonomik sınıfınızdan insanlarla karşılaşacağınız bir sosyal ağ sunuluyor. Reklamsız dediysek, zenginlere hitap eden şirketlerin üyelik alıp belli kurallar dahilinde burada bulunması mümkün, ama adım başı karşınıza çıkmıyorlar.

Netropolitan bu alandaki ilk girişim değil, internet üzerinde bu tür zengin kulüplerinden hayli var. Kimi paralı üyelik satıyor, kimi üyeliğin yanında çok çeşitli hizmetler de satıyor. Kimilerine üye olmak ise bedava, ama servet beyanında bulunmanız lazım. Mesela Affluence.org üyesi olmak için, servetinizin en az 3 milyon dolar olması lazım ki, bu aslında belirli bir kesimin gözünden bakıldığında hayli fakir ama en azından açlıktan nefesi kokmayan biri olduğunuz anlamına geliyor.

Tabii bir de henüz fikir aşamasında olan Topcom var, eğer servise girerse ne kadar zengin olsanız bile üye olamayacaksınız. Çünkü bu sosyal ağın hedefi dünyadaki en güçlü 200 devlet liderini aynı çatı altında buluşturacak çok özel bir sosyal ağ kurmak. Böyle bir yapı nasıl kurulur, kurulsa her görüşten hacker için ortak hedef olmaktan nasıl korunur, orası biraz muallak. Bir de interneti ve sosyal ağları karın ağrısı olarak gören liderleri buraya üye olmaya nasıl ikna edecekler, o da ayrı bir soru.