Anasayfa Haber Yeni Final Fantasy XV Videosu Yayınlandı!

Yeni Final Fantasy XV Videosu Yayınlandı!

2006 yılından beri geliştirilen Final Fantasy XV için yayınlanan yeni video, yapımın hayli ilerlediğini gösteriyor.

Square Enix tarafından halen devam eden Tokyo Game Show oyun fuarında yayınlanan yeni video, sekiz yıldır yapılmakta olan oyunun genel tarzı hakkında hayli aydınlatıcı denebilir. 2006 yılında Final Fantasy Versus XIII olarak ilk kez duyurulan oyun, aradan geçen yıllar içinde şekil ve isim değiştirdi. Kendine özgün hikayesine ve adına kavuşan oyun, yeni nesil konsolların çıkışının yaklaşmasıyla birlikte, Xbox One ve PS4 için geliştirilmeye başlandı.

Yayınlanan video bize lüks bir otomobil içinde yol alan dört tipi J-RPG karakterini tanıtıyor. Karakterlerden biri senaryoda önemli bir yer tutan bir şehir devletinin prensi olan Noctis Lucis Caelum, diğerleri de yoldaşları. İki şehir devleti arasında gezegende kalan son kristalin kontrolü için geçen savaşı temel alan senaryo, alışılmış olduğu üzere bolca savaş, romantizm ve çok iri kılıçlar eşliğinde anlatılıyor.

Halen oyun için kesin bir çıkış tarihi verilmiş değil, ancak oynanabilir bir demonun Mart 2015 gibi yayınlanması planlanıyor. Oyunun kendi de büyük ihtimalle 2015 yazından sonrasına kalabilir. Aşağıda Square Enix tarafından yayınlanan videoyu izleyebilirsiniz.