Anasayfa Haber Bu Şakaya Sakın Kanmayın!

Bu Şakaya Sakın Kanmayın!

İnternet üzerindeki her söylentiye inanmak, bazen size çok pahalıya patlayabilir!

Son zamanlarda internet üzerindeki sahte bir ilana kanan kullanıcılar, çok geç olana kadar büyük bir eşek şakasının kurbanı olduklarını anlayamadılar. Aslında bu durum ilk kez gerçekleşmiyor, internet hayli muzip kişiliklerle dolu. Bu da özellikle teknolojiyle arası pek iyi olmayan kullanıcıların başını derde sokacak pek çok eşek şakasının ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Daha önce Xbox kullanıcıları bu türden gayet ciddi görünen bir şakaya kanarak konsollarını çalışamaz hale getirmişlerdi. Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 7 çıktığında ise, yine pek çok kullanıcı bu yazılımın iPhone 5 telefonlarını su geçirmez kılacağına inandırılmış, sonuçta ellerinde ölü telefonlarla kalmışlardı. Şimdi ise iPhone 6 serileri ve iOS 8 işletim sisteminin çıkışıyla beraber, yine benzer bir eşek şakasına kurban gidenler belirmeye başladı.

Yukarıda resmini gördüğünüz ilan, son derece ciddi görünebilir ancak emin olun ki Apple ile hiç ilgisi yok. Bu ilanda yazanlara göre, iOS 8 işletim sistemini kurduğunuz zaman, iPhone cihazınıza yeni bir özellik katılıyor. Telefonu mikro dalga fırına koymak suretiyle kısa sürede şarj edebildiğinizi iddia eden bu ilan, bunun yeni işletim sistemindeki Wave adlı bir teknolojiyle, kablosuz şarjı kontrol eden yeni sürücüler tarafından sağlandığına dair hayli detaylı bir açıklama da sunuyor.

Burada altını çizelim, adı Apple olsun ya da olmasın, herhangi bir elektronik cihazı bir kaç saniye için bile mikro dalga fırına koyarsanız, onu tamamen kızartırsınız! YouTube bu türden deneylerin videolarıyla dolu. Hatta telefon mikrodalga fırında yeterince uzun kalırsa, bataryanın infilak etmesi ve fırını da havaya uçurması söz konusu olabilir! Bu olduğunda yakınlarında duruyorsanız ciddi şekilde yaralanabilirsiniz!

Bu tür eşek şakaları genellikle internetin kötü çocuğu olarak nam salmış olan 4chan sitesinden çıkar. Bu sefer kaynak pek kesin değil, ancak yine aynı yer olma ihtimali gayet yüksek. Tabii şakanın kaynağı, kananların başına gelenleri değiştirmiyor.