Anasayfa Haber Microsoft Yeniden Yapılanıyor!

Microsoft Yeniden Yapılanıyor!

Microsoft gibi dev bir firmanın yeniden yapılanması, beraberinde çok ciddi sayıda işten çıkarmayı da getiriyor.

Microsoft’un Nokia’nın telefon bölümünü satın almasının ardından, burada çalışan çok sayıda personele yol vereceği zaten biliniyordu. Ne var ki yeni gelen haberlere bakılırsa, şirket yeniden yapılanma çalışmalarını sadece bu bölümle sınırlandırmıyor. Aksine, Microsoft’un çok ciddi bir genel düzenlemeye gittiğine ve işten çıkarmaların sayısının 18,000 kişiyi bulacağına dair işaretler var.

Bundan etkilenecek gibi görünen bölümlerden biri de, eskiden beri şirketin araştırma ve geliştirme işlerini yapan Microsoft Research bölümü. Henüz şirket tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bu bölümdeki robotik araştırmalar ekibinin başında bulunan Ashley Feniello tarafından atılan twitlerde, robotik araştırmalar ekibinin tamamen işten çıkarıldığı duyuruldu. Araştırma bölümünde başka ekiplerin de bu durumdan etkilenip etkilenmediği henüz bilinmiyor.

Microsoft’un geleceğe yönelik yeni teknolojilerinin geliştirildiği Araştırma bölümünde, hem de robotik araştırmalar gibi gelecek açısından çok önemli bir ekibin işten çıkarılması, kafalarda şirketin genel politikasıyla ilgili ciddi soru işaretleri yarattı. Şirketin yeni CEO’su Satya Nadella işbaşına geldiğinde, Microsoft’u “mobil ve bulut öncelikli” bir şirket haline getireceğini açıklamıştı. Ancak kimse bu değişimin şirketin geri kalanını budamak pahasına olacağını düşünmüyordu. Yeniden yapılanma dalgası sona erdiğinde Microsoft’tan geriye ne kalacağı şimdiden merak ediliyor.