Anasayfa Video Teknoloji Gündemi – Akıllı Şehirler

Teknoloji Gündemi – Akıllı Şehirler

Akıllı şehirler neden gerekli? Yaşadığımız şehirlerin bugünkü sorunları ve gelecekte bekleyen felaketler neler? Geleceğin akıllı şehirleri neden gerekli? İnsan odaklı teknoloji çerçevesinde bu sorunları ve teknolojik çözümlerini ele alıyoruz…

Teknoloji Gündemi’nin yeni bölümünde akıllı şehirleri konuşuyoruz. Anakart mimarisine bakarken bileşenleri binalara, ver iyollarını yollara benzetiriz. Hatta sistem tavsiyesi isteyen okur ve izleyicilerimizin sıkça sorduğu bir soru vardır: Darboğaz yapar mı? Bizim akıllı şehirler konusunda ele aldığımız mesele de bu, şehirlerdeki darboğazlar ve akıllı şehirler ile bunun gelecekteki çözümü.

Teknolojinin insan odaklı olması gerekiyor ve modern teknolojinin artık evlerimizde kullandığımız elektronik cihazların ötesinde, içinde yaşadığımız şehri, şehirleri değiştirmesi gerekiyor. Akıllı şehirler oldukça kapsamlı bir konu, bu yüzden bu bölümde şehir sorunlarından bahsederek ihtiyaçları belirliyoruz. Trafik sıkışıklığı, iklim felaketleri, plansız yapılaşma, çevrenin insan psikolojisine, sosyal yapıya, ekonomik yapıya etkilerini ele alıyoruz. Hatta gündemdeki önemli konulardan Ebola salgını gibi biyolojik tehditlerin yayılma hızı ve akıllı çözümlerin nasıl çözüm olabileceğini konuşuyoruz.

Teknoloji bazen sorunların sebebi olarak algılansa da geriye dönmek imkansız. Değişen hayatlarımızla birlikte ortaya çıkan sorunların tarihte de pek çok örneği var. Elbette çözümü de var, çözüm akıllı şehirler. Hali hazırda dünyada üzerinde çalışılan örnek projelerden ve teknolojilerden örnek veriyoruz. Kendi kendine yeten şehirlerde neler, nasıl olacak?

Gelecek bölümlerimizde akıllı şehirler üzerine gelişmelerden tekrar bahsedeceğiz. İyi seyirler dileriz.